

Greske sitronpoteter
Perfekt hver eneste gang!
Disse potetene er gode som snacks med en fin dip, du kan servere de til falafel, burger eller ta helt av og bruke de med burritos.
Har du ekstra god tid kan du godt la potetbitene ligger noen timer i sitronmarinaden.
Oppskriften er beregnet som tilbehør til to porsjoner.
Ingredienser:
-
- 8-10 mandelpoteter
-
- 1 teskje tørket basilikum
-
- 1 teskje tørket timian
-
- Litt salt
-
- 3 spiseskjeer olivenolje
-
- Saften fra en halv sitron
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form.
Kok opp godt med vann i en gryte.
Vask potetene og skjær de i båter. Kok båtene i fem minutter. Hell av vannet.
Bland sammen basilikum, timian, salt, olje og sitronsaft i en bolle. Ha i potetene og vend de godt inn.
Når ovnen er varm har du alt over i den ildfaste formen, prøv å spre potetene så godt utover som du kan.
Bak i 20-25 minutter, potetene skal være gylne og fine.
Server greske sitronpoteter rykende varme.