Ravioli med søtpotet

Hjemmelaget pasta fylt med en kremet søtpotet- og salvieblanding. 

Jeg har fått det for meg at en verken trenger pastamaskin eller raviolibrett for å lage ravioli (men det ville nok ha forenkla prosessen).

Denne gangen fyller vi raviolien med søtpotet og salvie, en kjempegod kombinasjon.

Ingredienser: 

    • 1 medium/stor søtpotet
    • 0,5 desiliter cashewnøtter
    • Litt salvie (et blad eller en teskje tørka)
    • 0,5 desiliter matfløte av soya
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • Eventuelt litt salt

Pasta: 

    • 2,5 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
    • 2,5 desiliter finkornet italiensk hvetemel (se etter tipo 00)
    • Litt salt
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 0,5-1 desiliter kaldt vann
    • Vann til koking
    • Margarin
    • Salvie
    • Salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell søtpoteten og skjær den i skiver. Ha inn i ovnen og stek til poteten begynner å bli gyllen, dette kommer an på hvor tykke skiver du har. Prikk i søtpotetskivene med en gaffel, er de møre er de klare. Ha brettet ut av ovnen.

Kjør nøttene til pulver i en kjøkkenmaskin. Ha i søtpotetbitene.

Gni salvien litt mellom fingrene og ha i. Ha også i fløte og næringsgjær. Kjør til du har en jevn masse. Smak til med salt.

Pasta: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin. Sett på laveste hastighet. Hell i olje mens maskinen går, hell deretter i litt og litt vann til deigen former seg som en ball.  Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha på deigen.

Elt den til den er fin og smidig. Del deigen i mindre emner og kjevle de ut veldig tynt. Så tynt du klarer uten at deigen sprekker. Skjær deigen i rektangler, det ene marginalt større enn den andre. Bruk en liten skje og fordel søtpotetblandingen i små hauger på den ene delen av deigen.

Legg den andre deigbiten over og trykk ned rundt fyllet. Fukt kantene med litt vann slik at det holder sammen.  Skjær i biter.

Løft raviolien forsiktig opp fra benken og ha i gryten med vannet. Kok til pastaen er al dente, tiden kommer an på hvor tynn du fikk deigen. Stort sett tar det mellom syv og ti minutter.

Smelt litt margarin i en gryte og smak til med salvie og salt. Sil vannet av pastaen og anrett på tallerker. Hell margarin over.

2 Comments

  1. Victoria

    Hei! Kan de fryses ned etter de er ferdiglaget? Og hvordan bør man varme de opp igjen eventuelt?

    1. Mari Hult

      har aldri prøvd å fryse de dessverre 🙁

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *