

Ravioli med søtpotet
Hjemmelaget pasta fylt med en kremet søtpotet- og salvieblanding.
Jeg har fått det for meg at en verken trenger pastamaskin eller raviolibrett for å lage ravioli (men det ville nok ha forenkla prosessen).
Denne gangen fyller vi raviolien med søtpotet og salvie, en kjempegod kombinasjon.
Ingredienser:
-
- 1 medium/stor søtpotet
-
- 0,5 desiliter cashewnøtter
-
- Litt salvie (et blad eller en teskje tørka)
-
- 0,5 desiliter matfløte av soya
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- Eventuelt litt salt
Pasta:
-
- 2,5 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
-
- 2,5 desiliter finkornet italiensk hvetemel (se etter tipo 00)
-
- Litt salt
-
- 1 spiseskje olivenolje
-
- 0,5-1 desiliter kaldt vann
-
- Vann til koking
-
- Margarin
-
- Salvie
-
- Salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell søtpoteten og skjær den i skiver. Ha inn i ovnen og stek til poteten begynner å bli gyllen, dette kommer an på hvor tykke skiver du har. Prikk i søtpotetskivene med en gaffel, er de møre er de klare. Ha brettet ut av ovnen.
Kjør nøttene til pulver i en kjøkkenmaskin. Ha i søtpotetbitene.
Gni salvien litt mellom fingrene og ha i. Ha også i fløte og næringsgjær. Kjør til du har en jevn masse. Smak til med salt.
Pasta:
Kok opp godt med vann i en gryte. Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin. Sett på laveste hastighet. Hell i olje mens maskinen går, hell deretter i litt og litt vann til deigen former seg som en ball. Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha på deigen.
Elt den til den er fin og smidig. Del deigen i mindre emner og kjevle de ut veldig tynt. Så tynt du klarer uten at deigen sprekker. Skjær deigen i rektangler, det ene marginalt større enn den andre. Bruk en liten skje og fordel søtpotetblandingen i små hauger på den ene delen av deigen.
Legg den andre deigbiten over og trykk ned rundt fyllet. Fukt kantene med litt vann slik at det holder sammen. Skjær i biter.
Løft raviolien forsiktig opp fra benken og ha i gryten med vannet. Kok til pastaen er al dente, tiden kommer an på hvor tynn du fikk deigen. Stort sett tar det mellom syv og ti minutter.
Smelt litt margarin i en gryte og smak til med salvie og salt. Sil vannet av pastaen og anrett på tallerker. Hell margarin over.
Hei! Kan de fryses ned etter de er ferdiglaget? Og hvordan bør man varme de opp igjen eventuelt?
har aldri prøvd å fryse de dessverre 🙁