

Nachos med hjemmelaget ostesaus
Kjempegod kosemat der vi lager det meste selv.
Ingredienser:
- 1 desiliter sorte bønner
- Olje til steking
- 1 teskje chilipulver
- 1 teskje spisskummen
- Litt salt
- 1 pose tortillachips
Salsa:
- 2 ferske tomater
- 1 hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- 0,5 rødløk
- Fersk koriander
- 1 avocado
- Juice av en lime
Ostesaus:
- 1 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 3 spiseskjeer cashewnøtter
- 1 spiseskje tahini
- 2 desiliter næringsgjær
- Eventuelt litt vann
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i 4-6 timer og kok de møre. Sil av vannet.
Varm opp olje i en panne, ha i bønner, chilipulver, spisskummen og salt. Surr det hele i noen minutter.
Dekk en ildfast form med tortillachips. Ha bønnene over og sett det hele til sides.
Salsa:
Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Finhakk hvitløk. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og finhakk den. Finhakk også rødløk og koriander.
Del avocadoen i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i små terninger.
Ha alt i en skål, press limejuice over.
Rør salsaen godt sammen, smak eventuelt til med salt og pepper.
Ostesaus:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en medium stor ildfast form.
Rens løk og paprika, og ha de over i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med nøtter, tahini og næringsgjær. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn blanding. Spe eventuelt med litt vann for å få en litt mer flytende konsistens, men vær forsiktig så det ikke blir for tynt.
Hell ostesausen over tortillachipsene. Sett i ovnen og stek til sausen begynner å bli gyllen, det tar cirka 10 minutter. Topp nachosen med tomatsalsa. Server rykende varm