Heges pastasalat

Kremet pastasalat med tofu”bacon”. 

Min venninne Hege, som kanskje er verdens søteste jente, lager en fantastisk god pastasalat. Hver gang vi har selskaper der alle tar med mat er det et krav fra folk om at hun lager pastasalat, og hun er grei nok til å dele oppskriften med alle.

Ingredienser: 

    • 250 gram tørket pasta, gjerne assortert
    • 2 hvitløksfedd
    • Litt olje til steking
    • 0,5 rød paprika
    • 0,5 grønn paprika
    • 2 spiseskjeer næringgjær
    • 2 spiseskjeer soyarømme
    • 1 desiliter vegetabilsk matfløte
    • Litt salt

“Bacon”:

    • 250 gram fast tofu
    • Olje til steking
    • 4 spiseskjeer soyasaus
    • 1 teskje liquid smoke
    • 1 spiseskje lønnesirup
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.

Finhakk hvitløk. Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i hvitløk og surr til det blir blankt. Skjær paprika i små terninger og ha i. Surr noen minutter til. Rør inn næringsgjær og rømme, spe med fløte mens det koker opp.

Smak til med salt. Sett gryten til sides.

“Bacon”: 

Press overflødig vann ut fra tofuen og skjær den opp i små terninger.

Varm opp olje til medium varme i en panne og ha i tofubitene. Surr de i noen minutter til de begynner å bli litt gylne i kantene.

Rør sammen soyasaus, liquid smoke, lønnesirup og næringsgjær og hell over i pannen. Vend sammen med tofuen og stek den videre til den begynner å bli sprø. Smak til med salt.

Ha tofuen over på litt kjøkkenpapir slik at fett får renne av.

Bland sammen pasta, fløtesaus og tofubacon i en bolle og ha over i en serveringsskål.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *