Ravioli med sopp og brokkoli

Ravioli uten egg, uten pastamaskin og uten raviolibrett? Jepp, det går faktisk. 

Dersom du har pastamaskin og/eller raviolibrett/-stempel så går dette kjappere. Det føltes nesten som galskap å starte på dette prosjektet, men fersk pasta er det beste jeg vet, og det er ikke så lett å få tak i som veganer.

Beregn en time på å lage retten, og du får en kjempegod middag! Suksesskriteriene er å kjevle deigen så tynt du bare klarer, og deretter enda litt tynnere, samt å presse kantene godt sammen før koking.

Ingredienser: 

    • 1 hvitløksfedd
    • 1 sjalttløk
    • 4 aromasopp
    • Et kvart brokkolihode
    • Olje til steking
    • 0,5 desiliter matfløte av soya
    • Salt og pepper

Pasta: 

    • 2,5 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
    • 2,5 desiliter finkornet italiensk hvetemel (se etter tipo 00)
    • Litt salt
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 0,5-1 desiliter kaldt vann
    • Vann til koking

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær sopp i små terninger og del brokkoli i små buketter.

Varm opp oljen i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk, surr det blankt. Ha i sopp og brokkolig og stek videre til soppen blir gyllen. Hell i fløte og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Ta platen av varmen og gjør klar pastadeigen.

Pasta: 

Kok opp godt med vann i en gryte.

Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin. Sett på laveste hastighet. Hell i olje mens maskinen går, hell deretter i litt og litt vann til deigen former seg som en ball.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og ha på deigen. Elt den til den er fin og smidig. Del deigen i mindre emner og kjevle de ut veldig tynt. Så tynt du klarer uten at deigen sprekker.

Skjær deigen i rektangler, det ene marginalt større enn den andre.

Bruk en liten skje og fordel soppblandingen på den ene delen av deigen.

Legg den andre deigbiten over og trykk ned rundt soppblandingen. Fukt kantene med litt vann slik at det holder sammen.

Skjær i biter.

Løft raviolien forsiktig opp fra benken og ha i gryten med vannet.

Kok til pastaen er al dente, tiden kommer an på hvor tynn du fikk deigen. Stort sett tar det mellom syv og ti minutter.

Sil av vannet og server med en god tomatsaus.

2 Comments

  1. 7-10 min på fersk pasta?

    1. Mari Hult

      De ble såpass tykke av de trengte det her.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *