vegansk quiche uten egg oppskrift

Squashquiche

En kremet og god quiche der squashsmaken virkelig kommer til sin rett. 


Dette er en kjempegod quiche som passer like godt til middag, kveldsmat etter frokost og lunch dagen etter. Vil du ha eggsmak på quichen går det an å ha i en teskje svart salt istedenfor vanlig salt.

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1,5 desiliter sammalt hvete
    • 1 teskje salt
    • 75 fram veganmargarin
    • 4 spiseskjeer vann

Fyll: 

    • 1 hvitløksfedd
    • 1 sjalottløk
    • 1 squash
    • Olje til steking
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
    • 0,5 desiliter matfløte av soya
    • 4 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 1 spiseskje tahini
    • 1 teskje salt
    • Nykvernet pepper
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 0,5 teskje gurkemeie

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.

Kjevle ut deigen, og fordel den over en paiform. Pass på at kantene også blir dekket.

Fyll: 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær squash i tynne skiver, bruk en mandolin om du har.

Varm opp oljen i en panne. Ha i hvitløk og sjalottløk og stek til det blir blankt. Ha i squashskivene og stek i noen minutter. Vend forsiktig på squashen. Krydre med paprikapulver.

Fordel blandingen over deigen i paiformen.

Kjør resten av ingrediensene til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin. Fordel over squashen, bruk en slikkepott til å glatte det ut.

Stek i 30-35 minutter.

Quichen kan serveres varm, lun eller kald, gjerne sammen med en fin salat.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ QUICHE UTEN EGG FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *