

Ukemeny: Uke 6 2013
Pasta, snitsel og quesadillas står på menyen i årets sjette uke.

Mandag: Spagetti Bolognese med tvp
Dette er en vegansk versjon av den italienske pastaklassikeren. Det fine med en ekte bologneseragú, er at kjøttet skal kokes veldig lenge for å bli helt mørt. Gjør du det samme med soyaprotein er det rett og slett vanskelig å skille de to fra hverandre.
Fordelen? Soyaprotein er mye sunnere, og ingen dyr har blitt drept for å produsere det.

Dette er en av mine hyppigst besøkte oppskrifter – alle liker visst blomkålsuppe!

Full åttitallsalarm!

Torsdag: Marokkansk kikertform
Denne formen trenger halvannen time, men til gjengjeld så lager den seg selv. Alt du trenger å gjøre er å vanne ut kikertene over natten, smelle alt inn i ovnen og gjøre noe annet mens retten godgjør seg.
Fredag: Quesadillas med bønnestuing
En utrolig god meksikansk rett med veldig mye smak. Bruker du tørka bønner må du huske å legge de i bløt torsdags kveld.

Lørdag: Gyoza – veganske dumplings
Vannkastanjer og soyaprotein (tvp) er de hemmelige ingrediensene i disse smakfulle helgefavorittene.

Kjekk italiensk suppe der vi tar de ingrediensene vi har igjen i skapet på slutten av uken. Minestronesuppen blir ekstra god med hjemmelaget brød til.
