Blåbærmuffins café style

Digre, luftige blåbærmuffins. 

Kjempegode muffins som tåler både frosne og ferske blåbær! Har du frosne så er det viktig at du tar de ut av fryseren og blander de inn i røren rett før muffinsene skal i ovnen, og ikke rør for godt – da kan du ende opp med helt blå, eller i det verste fall grå, muffins. Det er fint med litt marmorering.

De fine papirformene selger de i bakebutikker og godt utstyrte kjøkkenbutikker. Muffinsene er best om du spiser de rett etter baking, men de tåler frysing og oppbevaring i kakeboks over natten.

Ingredienser til 6 muffins: 

    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 5 spiseskjeer vann
    • 200 gram hvetemel
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 130 gram hvitt sukker
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 1 desiliter rapsolje
    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 150 gram blåbær, ferske eller fryste

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha seks muffinsformer i et muffinsbrett.

Knus linfrøene til fint pulver i en kaffekvern. Ha de over i en liten skål og rør inn vannet.

Ha hvetemel, bakepulver og hvitt sukker i en bolle og rør det sammen. Ha i brunt sukker, rapsolje, soyamelk og vaniljeestrakt og rør det hele sammen, du får en ganske fast røre. Vend inn blåbærene og fordel røren i formene, det skal gå cirka 2 store spiseskjeer i hver form, og de blir cirka 2/3 fulle.

Stek muffinsene i 20-22 minutter, til de består trepinnetesten.

Avkjøl litt før servering.

2 Comments

  1. Noe til torsdag?

  2. Hva tror du om denne til torsdag?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *