

Konfektkake
Med en overraskende hemmelig ingrediens.
I denne kaken bruker vi svarte bønner som en av hovedingrediensene. Sammen med mye sjokolade gir det oss en veldig rik og fin smak, og kaken blir veldig, veldig godt.
Ingredienser til 12 cake pops:
-
- 1,5 desiliter sorte bønner
-
- Vann til utvanning og koking
-
- 2 spiseskjeer linfrø
-
- 5 spiseskjeer vann
-
- 2 spiseskjeer rapsolje
-
- 2 spiseskjeer nytraktet espresso eller annen sterk kaffe
-
- 1 desiliter kakaopulver
-
- 0,5 desiliter sukker
-
- 0,5 teskje vaniljeestrakt
-
- Bittelitt salt
Glasur:
-
- 150 gram vegansk sjokolade
-
- 1 spiseskje vegansk margarin
-
- Litt havsalt
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene i minst seks timer, kok dem deretter møre i godt med vann. Sil av vannet.
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*20 centimeter med bakepapir.
Kvern linfrø til fint pulver i en kaffekvern eller lignende. Bland de sammen med vannet og la det stå noen minutter (dette er det som blir kalt for linfrøegg).
Ha bønner, linfrøblanding, rapsolje, espresso, kakaopulver, sjokoladeknapper, sukker, vaniljeestrakt og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør det til du har en helt jevn blanding. Ha over i formen og bak i 25 minutter. Ha ut av ovnen og la kaken avkjøles litt i formen.
Glasur:
Smelt sjokolade og margarin sammen i vannbad. Smak til med salt. Fordel over kaken og avkjøl til glasuren setter seg.
Skjær kaken opp i fine biter før servering.