Raspberry swirl cheesecake

Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger. 

Min gode venninne Anne tipset meg om å prøve meg på denne kaken, og jeg fikk det rett på første forsøk! Det er egentlig en veldig enkel ostekakevariant, der jeg rører bringebærcoulis inn i fine sirkler før steking. Dette gir et kult mønster og god smak.

Ingredienser: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje kanel

Ostelag: 

  • 2 pakker vegansk kremost
  • 1 pakke silketofu
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 vaniljestang
  • Saften fra en sitron

Bringebær: 

  • 150 gram bringebær
  • 2 spiseskjeer melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter.

Ostelag: 

Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.

Fordel røren utover i formen. Glatt den ut på toppen med en slikkepott.

Bringebær: 

Knus bringebærene i en kjøkkenmaskin. Sil de deretter gjennom en finkornet sil for å fjerne steinene. Rør inn melis i bringebærmassen.

Bruk en teskje til å dryppe små mengder bringebær utover kaken. Bruk en spisepinne eller tilsvarende og lag små krøller av massen. Gjør det utover hele kaken til du har en mønstret og pen kake. Får du mer bringebær igjen kan du bruke det til servering.

Bak i 35 – 40 minutter. Avkjøl før servering.

13 Comments

  1. Christel Janine

    Hej!
    Jeg vil meget gerne prøve mig med denne fine kage, men har lige et spørgsmål.
    Når du skriver 2 pakker vegansk kremost, hvor mange gram er det så?
    På forhånd tak for svar ☺
    Vh. Christel

    1. Mari Hult

      🙂 Tenker de “vanlige” begerene som er cirka 300 gram.

  2. Christel Janine

    Mange tak for svaret! ☺
    Jeg har nogle bægre fra Violife stående, og dem er der bare 200 gram i. Og det er nok de mest vanlige at få her i Danmark.

    1. Mari Hult

      Det går helt fint med +/- 100 gram i denne oppskriften altså 🙂 Vi har visst andre typer her i Norge!

  3. Hei!

    Hvor får man tak i vegansk kremost i Norge, og har du et merke du anbefaler? (Må finnes i butikk)

    Takk på forhånd!

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å bruke tofutti sin 🙂 selges på Mega, Meny og tilsvarende.

  4. Jeanette

    Hei! Kan man lage denne ostekaken 2 dager før eller 1 dag før å legge i kjøleskapet, blir den god å spise den dagen man skal da? ELLER, å lage 2 eller 1 dag før å Fryse den, hvordan blir den da? 🙂

    1. Mari Hult

      Kjøleskapet! Det går kjempefint, jeg synes kanskje den blir enda bedre etter en dag eller to i kjøleskapet 🙂

      1. Jeanette

        Med tildekket over f.eks folie eller plastfolie, eller rett og slett inni heldekket kake boks?

      2. Mari Hult

        Dekk den til enten med folie eller i boks 🙂

      3. Jeanette

        Eller bare som den er å rett i kjøleskapet?

  5. Hei! Hvor får man kjøpt silketofu? 🙂

    1. Mari Hult

      Internasjonale matbutikker har det ofte til en billig penge, og noen økologiske butikker. Godt assorterte dagligvarebutikker har det også (se i hylla med asiatiske produkter), men der er det ofte knalldyrt.

Leave a Reply to Isabell Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *