Friterte jalapeñoskuler

Noe godt og amerikansk, akkurat i tide til Superbowl!

Hva får du hvis du krysser maisbrød og jalapeño poppers?

Jeg tipper disse kulene. Stekte så blir de sprø utpå, myke inni, med en nydelig smak av jalapeños og et hint av ostesmak.

Kjempegode foran TVen med et par gode dipper til. Oppskriften er heftig inspirert av Chloe’s Kitchen. 

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter polenta
    • 2 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 teskje salt
    • 4 teskjeer bakepulver
    • 1 spiseskje sukker
    • 2 desiliter plantemelk uten tilsatt smak
    • 2 jalapeños
    • 1 desiliter mais
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Bland sammen polenta, hvetemel, næringsgjær, salt, bakepulver og sukker i en stor bolle. Lag en grop i midten og hell i plantemelk. Rør det hele raskt sammen.

Finhakk jalapeños og ha i, vend til slutt i maisen.

Arbeid deigen sammen og sett den kaldt fram til steking.

Når kulene skal stekes varmer du opp godt med olje i en panne, eventuelt bruker en frityrgryte.

Trill kuler med diameter på cirka to centimeter og stek de gylne i oljen. Ha kulene over på et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir slik at de får renne av seg overflødig fett.

Server varme, gjerne med en god tomatsalsa eller guacamole.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *