

Verdens beste frokost
Hjemmelaget musli med yoghurt og friske bær er det mest omtenksomme du kan servere til frokost.
Dette teller nesten ikke som en oppskrift, jeg er klar over det. Men smakskombinasjonene her er så herlige at jeg er nødt til å tipse dere om det.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 5 desiliter havregryn
- 0,25 desiliter linfrø
- 0,25 desiliter solsikkekjerner
- 0,25 desiliter byggryn
- 0,25 desiliter sesamfrø
- 1 desiliter mandler
- 1 desiliter rapsolje
- 1 desiliter lønnesirup
- 0,5 desiliter rosiner
NB: Ikke vær redd for å variere ingrediensene etter hva du liker best (og hva du har i skapet).
Til servering:
- 4 beger blåbæryghurt av soya
- Et stort beger bringebær
Framgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
Ha havregryn, linfrø, solsikkekjerner, byggryn og sesamfrø i en bolle. Frovhakk mandlene og ha i.
Bland sammen rapsolje og sirup i en skål, og ha i de tørre ingrediensene. Bland alt godt sammen, slik at alt får litt av den våte blandingen på seg. Fordel utover i langpannen. Ha pannen inn i ovnen. Rør i pannen hvert tiende minutt, og ta ut av ovnen når alt er gyllent. Det tar cirka tretti minutter. Avkjøl.
Hell frokostblandingen over i en bolle og rør inn rosinene.
Til servering:
Fordel frokostblandingen i dype tallerker og hell yoghurt over. Topp med friske bær.

Tips: Bruker du ikke opp all frokostblandingen med en gang? Hell den over i et norgesglass og den holder seg fint i et par måneder om glasset er lufttett.