Salted caramel brownies

Kjempesaftige karamellbrownies. 

Ingredienser til en liten langpanne: 

    • 1,8 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplecidereddik
    • 1,8 desiliter solsikkeolje
    • 4 desiliter sukker
    • 5 desiliter hvetemel
    • 1,2 desiliter kakaopulver
    • 1 teskje natron
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,5 teskje salt
    • 200 gram vegansk sjokolade

Karamellsaus: 

    • 175 gram sukker
    • Eventuelt 2 spiseskjeer brun rissirup
    • 1,5 desiliter matfløte av soya
    • Litt havsalt
    • 1 spiseskje vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir eller folie.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Karamellsaus og montering: 

Ha sukker og eventuelt sirup i en liten gryte. La det smelte på lav varme. Har du sirup i kan du røre det hele sammen og det smelter lettere.

La det småkoke til blandingen får en klar og lys brunfarge, dette tar bare et par minutter.  Hell i halvparten av fløten og salt. Blandingen vil boble opp en del nå, pass på at det ikke koker over. Når det roer seg visper du inn resten av kremen og margarinen. Ta gryten av platen og la sausen avkjøles litt.

Ha halvparten av brownierøren over i formen.

Hell to tredjedeler av karamellsausen over.

Fordel forsiktig resten av brownierøren på toppen.

Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

La kaken avkjøles litt i formen, hell deretter den resterende karamellsausen over.

Skjær opp i fine stykker før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *