

Chow chow
En ekte syttitallshelt!
Dette er en herlig syttitallsmiddag med “kjøtt”biter av soya. Vi lager en kremet saus med paprika og sopp til, og ananasbiter topper mesterverket.
I oppskriften bruker vi gult karripulver. Jeg anbefaler på det sterkeste å plukke dette opp i en asiatisk butikk.
Ingredienser:
-
- 100 gram soyabiter
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 rød paprika
-
- 6-8 sjampinjong eller aromasopp
-
- 300 gram ananas
-
- Olje til steking
-
- 4 teskjeer gult karripulver
-
- Salt
-
- Pepper
-
- 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
-
- 2 spiseskjeer tomatpuré
-
- 1 spiseskje maisstivelse
-
- 1 desiliter matfløte av soya eller havre
Framgangsmåte:
Kok opp vann og soyasaus i en gryte. Ha i soyabitene, ta gryten av varmen, og la det trekke i ti minutter. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk. Skjær paprika i små biter, sopp og ananas i litt større.
Varm opp olje i en panne. Ha i sjalottløk og paprika og la det surre noen minutter. Tilsett soyabitene og stek til de blir gylne og fine. Krydre med 2 teskjeer karripulver. Ha det hele over i en liten gryte, hold varmt.
Varm opp mer olje i pannen. Ha i soppen og la den steke til den begynner å bli gyllen. Ha på salt og pepper og hell over vann med buljongpulver. Ha i ananas og la det koke opp. Rør inn tomatpuré.
Visp sammen maisstivelse og fløte i et lite glass og hell over. Rør mens det tykner. Tilsett soya- og paprikabitene og smak til med karri.
Server chow-chow rykende varmt, gjerne sammen med ris eller potetstappe, men føler du deg ekstra 70-talls er det lov å sette fram både nøtter, bananbiter og agurkterninger til.