Chow chow

En ekte syttitallshelt!

Dette er en herlig syttitallsmiddag med “kjøtt”biter av soya. Vi lager en kremet saus med paprika og sopp til, og ananasbiter topper mesterverket.

I oppskriften bruker vi gult karripulver. Jeg anbefaler på det sterkeste å plukke dette opp i en asiatisk butikk.

Ingredienser: 

    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 sjalottløk
    • 1 rød paprika
    • 6-8 sjampinjong eller aromasopp
    • 300 gram ananas
    • Olje til steking
    • 4 teskjeer gult karripulver
    • Salt
    • Pepper
    • 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
    • 2 spiseskjeer tomatpuré
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 1 desiliter matfløte av soya eller havre

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og soyasaus i en gryte. Ha i soyabitene, ta gryten av varmen, og la det trekke i ti minutter. Sil av vannet.

Finhakk sjalottløk. Skjær paprika i små biter, sopp og ananas i litt større.

Varm opp olje i en panne. Ha i sjalottløk og paprika og la det surre noen minutter. Tilsett soyabitene og stek til de blir gylne og fine. Krydre med 2 teskjeer karripulver. Ha det hele over i en liten gryte, hold varmt.

Varm opp mer olje i pannen. Ha i soppen og la den steke til den begynner å bli gyllen. Ha på salt og pepper og hell over vann med buljongpulver. Ha i ananas og la det koke opp. Rør inn tomatpuré.

Visp sammen maisstivelse og fløte i et lite glass og hell over. Rør mens det tykner. Tilsett soya- og paprikabitene og smak til med karri.

Server chow-chow rykende varmt, gjerne sammen med ris eller potetstappe, men føler du deg ekstra 70-talls er det lov å sette fram både nøtter, bananbiter og agurkterninger til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *