vegansk eplepizza oppskrift

Eplepizza

Kjempegod dessertpizza med melisglasur. 

Hvorfor ikke lage pizza til frokost eller dessert? Denne oppskriften er inspirert av en herlig blogg som heter Minimalist Baker, og er raskt blitt en favoritt hos meg.

Ingredienser: 

  •  350 gram hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje tørrgjær
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2,5 desiliter vann

Epler: 

  • 2 epler
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 spiseskje kanel
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • Saften fra en halv sitron

Smuldretopp: 

  • 0,5 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin

Glasur: 

  • 3 desiliter melis
  • Litt vann

Framgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene i en bolle og elt de godt sammen til en deig. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekroker om du har, da tar det cirka fem minutter å få en god deig.

Dekk bollen til med et håndkle og la deigen heve mens du gjør klar epler og topping.

Epler: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær eplene i terninger, kast kjernene. Ha eplebitene i en bolle og rør inn sukker, kanel, maisstivelse, margarin og sitronsaft.

Fordel blandingen utover stekebrettet og stek i ovnen i et kvarter.

Ta ut brettet men la ovnen stå på.

Ha eplene over i en skål, ha nytt bakepapir på brettet.

Smuldretopp: 

Rør sammen mel og sukker i en liten bolle. Smuldre i margarin med fingrene. Blir det for tørt har du i mer margarin.

Ha fram pizzadeigen og velt den over på brettet, hell litt olivenolje på toppen og trykk den ut til du har ønsket størrelse og tykkelse.

Fordel eplebitene utover pizzadeigen og topp med smuldredeigen.

Stek i cirka 15 minutter. Legg pizzaen over på en fjøl, avkjøl den noe mens du lager glasuren.

Glasur: 

Rør sammen melis og litt og litt vann til du får en fin glasur. Ha over i en sprøytepose og fordel utover pizzaen.

Skjær pizzaen i serveringsstykker.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *