

Spicy pasta med grønnkål
Noen oppskrifter er til for å deles.
Hadde noen fortalt meg for fem år siden at grønnkålpasta skulle bli en av mine favorittretter så hadde jeg rett og slett ikke trodd dem.
Denne retten snudde det, virkelig. Oppskriften er fra en av mine favoritt ikkeveganske-blogger, Eat Like a Girl. Hun legger for det meste ut animalsk mat, men av og til kommer det en glimrende veganrett vår vei.
Grønnkål selges oftere og oftere på godt assorterte dagligvarebutikker som Meny og Mega, men om du finner stilkene hele på torg eller i grønnsaksbutikk så anbefaler jeg å slå til. De er ofte mye billigere der, og det er så mye godt du kan lage.
Jeg bruker chipotle i denne oppskriften, en herlig, røkt chili. Du får kjøpt det i godt assorterte dagligvarebutikker, eventuelt kan du kjøpe på nett.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram tørket spagetti
- 6-8 kvaster grønnkål
- 2 spiseskjeer olivenolje + ekstra til steking
- Havsalt
- 1 chipotle, eventuelt vanlig chili
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 kvast rosmarin
- 1 boks gode hermetiske tomater
- 1 spiseskje brunt sukker
- 1 spiseskje sherry- eller eplesidereddik
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
Dra bladene av grønnkålkvastene, prøv å få med så lite harde stilker som mulig.
Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Dryss olivenolje og havsalt over.
Stek i 8-10 minutter til grønnkålen begynner å bli mørkere. Pass på at den ikke blir brent.
Finahkk chipotle, hvitløk og sjalottløk. Finhakk rosmarin.
Varm opp litt mer olivenolje i en panne. Ha i chipotle, hvitløk og sjalottløk, la det surre noen minutter. Tilsett rosmarin, la det stå noen minutter til.
Hell i tomatene og la det koke opp. Ha i sukker og eddik, skru ned varmen og la det småkoke i fem minutter. Hakk opp resten av grønnkålen og ha i.
Kok det hele noen minutter til.
Ha spagettien over i sausen og vend det sammen.
Server pastaen i dype skåler.
Topp med ovnsstekt grønnkål.