Kokebok: Forks over Knives

Oppskriftsbonanza i bokform. 

FORKS OVER KNIVES: Boken byr på over 300 veganske oppskrifter
FORKS OVER KNIVES: Boken byr på over 300 veganske oppskrifter

Forks over Knives er kjent for de fleste veganere som en amerikansk dokumentarfilm fra 2011. Filmen er regissert av den uavhengige filmskaperen Lee Fulkerson, og går gjennom karrierene til legen Caldwell Esselstyn og professor i ernæringsbiokjemi T. Colin Campbell, som mener at et plantebasert kosthold er et effektivt middel for å bekjempe en rekke sykdommer. Ifølge filmen kan de fleste, om ikke alle, av de degenerative sykdommer som rammer oss kontrolleres, eller til og med reverseres, ved å droppe animalsk og bearbeidet mat.

Forks over Knives er også en innholdsrik nettside med veldig mange ressurser for alle som er interessert i helse og plantebasert mat. Nå er det også blitt gitt ute en kokebok, og det er den vi skal ta for oss nå.

forks-over-knives2

Kokeboken er skrevet av Del Sroufe, medeier og kjøkkensjef for Wellness Forum Foods. Bedriften leverer plantebasert “Whole Foods” i Columbus, Ohio. Dessertseksjonen er utarbeidet av Isa Chandra Moskowitz, et navn de fleste norske veganere kjenner godt til, både fra hennes bøker og nettsted.

Oppskriftene er sortert i 13 hovedkapitler som basisoppskrifter, frokost, salater, supper, gryteretter, wraps, pasta og desserter, og de fleste av disse er igjen inndelt i mindre kapitler. Oppskriftene er enkle og stort sett lite fancy, mange av de tar i bruk deloppskrifter fra andre sider. Her finner du hverdagsmat, og alle måltid dekkes grundig. Blant ingrediensene finner du lite som ikke er tilgjengelig i vanlige dagligvarebutikker i Norge, og de fleste oppskriftene krever lite tilberedningstid og kjøkkenskills.

Boka består av over 300 oppskrifter, alle enkelt og greit forklart, de færreste med bilde. Den har soft cover, tynne siden, kjedelig design, og er generelt sett ikke en praktbok som du bruker til å skrøyte over veganmat. Det er heller ikke en typisk gavebok, men en bok du har i hylla og tar fram gang etter gang etter gang når du vil ha enkel, vegansk hverdagsmat.

Forks over Knives

Jeg har prøvd mange av oppskriftene fra boken, og aldri blitt skuffet. Er du i tvil kan du teste selv:
Pasta Stroganoff
Southwestern mac ‘n’ cheese

Forks over Knives kan du kjøpe for cirka 10 dllar på Amazon. 

Fakta
Tittel: Forks Over Knives – The Cookbook: Over 300 Recipes for Plant-Based Eating All Through the Year
Forfatter: Del Scrufe, Julieanna Hever, Isa Chandra Moskowitz, Darshana Thacker, Judy Micklewright
Utgitt: 2012

FLERE KOKEBOKANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *