Nyhet: Oslo Vegetarfestival utvider

4. mai blir det festival i et nytt og sentralt lokale.

OSLO VEGETARFESTIVAL: Årets festival flytter ut fra Fabrikken i Maridalsveien og inn i store lokaler sentralt i Oslo.
OSLO VEGETARFESTIVAL: Årets festival flytter ut fra Fabrikken i Maridalsveien og inn i store lokaler sentralt i Oslo.

Oslo Vegetarfestival utvider! Festivalen vil i år bli avholdt for fjerde gang, og det skjer 4. mai på Design- og Arkitektursenteret (DogA) i Hausmannsgata i Oslo.

Les om fjorårets arrangement her.

Vegetarfestivalen er et årlig høydepunkt for mange veganere og vegetarianere, her kommer en nemlig inn i et lokal der all maten som serveres er vegansk og en kan fylle opp handlenett etter handlenett med veganske varer. Nå vokser festivalen.

Håper på flere butikker
? Vi trengte større plass. Vi har hatt lyst på flere utstillgere, i fjor måtte vi si nei til flere, sier arragør Heidi Røneid.

? I det nye lokalet får vi inn mange flere stands, her håper vi at det blir mer salg av produkter som folk kan kjøpe med seg hjem. Det er ikke så lett å få tak i akkurat disse tilbyderne, da det ikke er så mange butikker som spesialiserer seg på vegetariske varer. Vi jobber hardt med både norske butikker, men også muligheten til å presentere utenlandske produkter som skal inn på det norske markedet.

STANDOMRÅDE: Får festivalledelsen det som de vil vil vi se mer av denne typen stands på årets festival.
STANDOMRÅDE: Får festivalledelsen det som de vil vil vi se mer av denne typen stands på årets festival.

Som tidligere vil festivalen bestå av standområde, kokkekurs, foredrag og matsalg.

? Vi legger vekt på at programmet skal treffe bredt, fra de som er nysgjerrige på vegetarisme til de som har vært veganere i en årrekke. Synne Hewitt og jeg jobber med dette på frivillig basis, tiden rekker ikke alltid til. heldigvis får vi med oss frivillige før og under festivalen, uten dem hadde vi ikke klart å gjennomføre det.

Mindre væravhengig
Alle som var på festivalen i fjor husker nok det heftige regnværet som satte en liten damper på stemningen en liten stund. Med nye lokaler blir det plass til flere stands innendørs.

VANNTETT: Årets festival blir mindre sårbar for vestlandsvær.
VANNTETT: Årets festival blir mindre sårbar for vestlandsvær.

? Kokkekursene blir ute i år også, og om noen vil grille får de også være ute. Fremdeles er vi ikke sikre på hvor stort uteområde vi faktisk har tilgjengelig, men vi har veldig store muligheter innendørs.

Kortere vei til minibank
Røneid håper på 1300 besøkende, blir det 1500 lover hun å hoppe i taket av glede. Hun er spent på hvordan ny dato og nytt lokal spiller inn på besøkstallene.

? Den nye datoen er jo i første omgang satt på grunn av nettopp lokalet, det var rett og slett ikke ledig i juni. Festivalen er ikke mer enn fire år gammel, vi er fremdeles unge, vi bruker denne tiden til å prøve forskjellige ting. Det er ikke sagt at det blir i mai hvert år. Folk har vært veldig positive til det nye lokalet, det er stort, pent og bussen stopper rett utfor. I tillegg så er det mye kortere vei til minibank enn fra Fabrikken.

Oslo_Vegetarfestival_2012-16
VEGETARFESTIVAL: I år blir det bedre plass mellom radene i standområdet.

[polldaddy poll=6833822]

Oslo Vegetarfestival
Lørdag 4. mai fra klokken 10-18
DogA, Hausmannsgate 16
50 kroner
Besøk Oslo Vegetarfestivals nettsider her
Meld deg på Facebook-eventen her

Flere bilder fra fjorårets festival: 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *