Smuldrekake med kanel

Herlig kaffekake. 

Denne oppskriften er basert på en jeg fant i min nye favorittkokebok, Sweet Vegan.

Kaken er rask å røre sammen, og den smaker utrolig bra.

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 225 gram vegansk margarin
    • 225 gram hvitt sukker
    • 2 teskjeer vaniljeestrakt
    • 400 gram hvetemel
    • 4 teskjeer bakepulver
    • 2 spiseskjeer kanel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse

Smuldretopp: 

    • 100 gram brunt sukker
    • 2 teskjeer kanel
    • 70 gram vegansk margarin
    • 130 gram hveteme

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

Visp sammen melk og eddik i en liten skål.

Rør margarin, sukker og vaniljeestrakt hvitt. Sikt i hvetemel, bakepulver, kanel og maissivelse og hell i melkeblandingen.

Visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre og hell over i formen.

Smuldretopp: 

Rør sammen sukker, kanel og margarin til det er jevnt. Ha i hvetemelet og bland det hele sammen så godt du kan. Det skal smuldre litt.

Fordel smuldreblandingen over røren i formen. Sett i ovnen og stek i 40-45 minutter. Avkjøl noe før servering.

Server gjerne med plantekrem, vaniljeis eller en god bærcoulis.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *