

Smuldrekake med kanel
Herlig kaffekake.
Denne oppskriften er basert på en jeg fant i min nye favorittkokebok, Sweet Vegan.
Kaken er rask å røre sammen, og den smaker utrolig bra.
Ingredienser:
-
- 2,5 desiliter soyamelk
-
- 1 spiseskje eplesidereddik
-
- 225 gram vegansk margarin
-
- 225 gram hvitt sukker
-
- 2 teskjeer vaniljeestrakt
-
- 400 gram hvetemel
-
- 4 teskjeer bakepulver
-
- 2 spiseskjeer kanel
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
Smuldretopp:
-
- 100 gram brunt sukker
-
- 2 teskjeer kanel
-
- 70 gram vegansk margarin
-
- 130 gram hveteme
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.
Visp sammen melk og eddik i en liten skål.
Rør margarin, sukker og vaniljeestrakt hvitt. Sikt i hvetemel, bakepulver, kanel og maissivelse og hell i melkeblandingen.
Visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre og hell over i formen.
Smuldretopp:
Rør sammen sukker, kanel og margarin til det er jevnt. Ha i hvetemelet og bland det hele sammen så godt du kan. Det skal smuldre litt.
Fordel smuldreblandingen over røren i formen. Sett i ovnen og stek i 40-45 minutter. Avkjøl noe før servering.
Server gjerne med plantekrem, vaniljeis eller en god bærcoulis.