

Søtpotet tikka masala
Gjør mandagen til en fest!
Denne oppskriften er frekt og freidig knabbet fra bloggen Gjør hverdagen til en fest. Det er ikke en vegetarisk blogg, men har utrolig mange smakskombinasjoner som passer vel så bra til grønnsaker som til kjøtt. Veldig kjekt for oss som er glad i god mat.
Istedenfor kylling har jeg brukt en kombinasjon av søtpoteter og vanlige poteter, skåret i skiver og stekt. Kjempegodt!
Ingredienser til to porsjoner:
- 0,5 rød chili
- 0,5 grønn chili
- 4 centimeter ingefær
- 1 teskje paprikapulver
- 1 teskje spisskummin
- 1 teskje koriander
- 0,5 teskje muskat
- 1 teskje kanel
- 0,5 teskje nellik
- 0,5 teskje pepper
- 1 teskje salt
- 1 sjalottløk
- 1 oransje paprika (eventuelt rød. Eller gul)
- Olje til steking
- 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
- 2 store søtpoteter
- 2 poteter
- 0,5 lime
- Noen kvaster frisk koriander
Framgangsmåte:
Finhakk chili og riv ingefær.
Ha over i en morter og tilsett paprikapulver, spisskummin, koriander, muskat, kanel, nellik, pepper og salt. Knus det hele til du har en fin blanding.
Dette kan også gjøres i en liten blender om du har.
Rens og grovhakk løk og paprika. Varm opp oljen i en panne og stek løk og paprika mykt. Ha i krydderblandingen og la det surre noen minutter. Kjør det hele jevnt i en blender/kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Ha det hele over i en liten gryte og tilsett kokosmelken. La det hele småkoke under lokk mens du gjør klar potetene.
Skrell potetene. Varm opp litt mer olje til høy varme i en panne. Skjær potetene i skiver og stek de til de er gylne på hver side. Ha over i gryten med sausen.
Riv i limeskallet. Grovhakk korianderen. Ha halvparten i sausen. La det koke til potetene er møre, dette tar ikke mange minuttene.
Anrett i dype tallerker, gjerne sammen med ris. Dryss resten av korianderen over.
Tips: Søtpotet tikka masala smaker kjempegodt med naan til.
Ser kjempe godt ut 🙂
På det ene bildet ser det ut som det er kikerter oppi, er det det?
Hei! Det der er en lei bug, dukker av og til opp litt feil bilder i oppskriftene nå. Fikset nå, takk for at du kommenterte det 🙂 🙂
Ser kjempe godt ut! For en enda sunnere variant kan man bytte ut ris med qinoa
Takk for tips!! 🙂 🙂