

Kakaonibs
Kjempegodt og sunt i smoothies, desserter og rå bakst, eller bare som snacks.

Kakaonibs er skrellede kakaobønner hakket mindre biter. I motsetning til kakaopulver så er ikke kakaosmøret skilt ut i kakaonibs.
Når du åpner en pose kakaonibs for første gang anbefaler jeg først å lukte godt på nibsene, deretter smake. Smaken er litt mer bitter enn for vanlig sjokolade, og noen trenger litt tid på å venne seg til den.
Næringsinnhold:
Kakaonibs selges så godt som alltid rå. Dette betyr at de er mye mer næringsrike enn sjokolade og kakao som er blitt varmet opp. I oppvarmingen mister kakaoen mye av de unike næringsstoffene den har.
Rå kakao er en av våre beste kilder til antioksidanter. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Rå kakao er også en svært bra kilde til magnesium, og inneholder mye jern. Kakao har også flere gode næringsmessige egenskaper.

Slik bruker du kakaonibs:
Kakaonibs er supre å bruke som pynt til for eksempel is eller andre desserter. De er også kjempegode både på smak og tekstur i smoothies, og kan has i proteinshaker, yoghurt og frokostblanding.
Kakaonibs kan også spises som godteri.
Kakaonibs selges i de fleste helsekostforretninger samt økologiske butikker.
De selges også i butikker som spesialiserer seg på rå mat og ingredienser til hjemmelaget sjokolade.
Du kan også bestille kakaonibs fra internett, jeg foretrekker iHerb.