Bringebærmousse på sjokoladeganache

Imponerende dessert som er uforskamma lett å lage. 

Mousse er så utrolig mye enklere uten egg!

Konsistensen er kjempelett å få rett, og moussen kan stå lenge i kjøleskap uten å miste fasongen.

Smaken tar moussen av det vi tilsetter, i dette tilfellet bringebær. Finnes det noe bedre?

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 0,5 desiliter soyafløte

Bringebærmousse

    • 100 gram bringebær
    • 2 spiseskjeer melis
    • 1 pakke vispbar soyakrem

Sjokoladepynt: 

    • 50 gram vegansk sjokolade

Framgangsmåte: 

Brekk sjokoladen i mindre biter, og ha den i en gryte sammen med fløten. La det koke opp sakte mens du rører jevnlig. Når det koker tar du gryten av varmen og rører det hele godt sammen. Fordel i bunnen av runde former uten bunn som står på bakepapir eller porsjonstallerkner, eventuelt legg i en fin runding rett på bakepapir. Sett til avkjøling.

Bringebærmousse: 

Kjær bringebærene i en kjøkkenmaskin til du har en helt jevn masse. Sil denne gjennom en finkornet sil for å bli kvitt steinene. Rør inn melis.

Visp kremfløten stiv, vend inn litt og litt av bringebærsausen. Ha over i en sprøytepose og fordel over sjokoladeganachen. Avkjøl.

Sjokoladepynt: 

Smelt sjokoladen. Dekk en liten tallerken med bakepapir eller matpapir.

Ha sjokoladen over i en sprøytepose med veldig liten åpning. Tegn “krusseduller” med sjokoladen på papiret, sett kaldt i et kvarters tid slik at det stivner.

Rett før servering løsner du sjokoladeganachen fra formen, og løsner sjokoladepynten forsiktig fra arkene og plasserer på toppen av bringebærmoussen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *