

Bringebærmousse på sjokoladeganache
Imponerende dessert som er uforskamma lett å lage.
Mousse er så utrolig mye enklere uten egg!
Konsistensen er kjempelett å få rett, og moussen kan stå lenge i kjøleskap uten å miste fasongen.
Smaken tar moussen av det vi tilsetter, i dette tilfellet bringebær. Finnes det noe bedre?
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 100 gram vegansk sjokolade
-
- 0,5 desiliter soyafløte
Bringebærmousse:
-
- 100 gram bringebær
-
- 2 spiseskjeer melis
-
- 1 pakke vispbar soyakrem
Sjokoladepynt:
-
- 50 gram vegansk sjokolade
Framgangsmåte:
Brekk sjokoladen i mindre biter, og ha den i en gryte sammen med fløten. La det koke opp sakte mens du rører jevnlig. Når det koker tar du gryten av varmen og rører det hele godt sammen. Fordel i bunnen av runde former uten bunn som står på bakepapir eller porsjonstallerkner, eventuelt legg i en fin runding rett på bakepapir. Sett til avkjøling.
Bringebærmousse:
Kjær bringebærene i en kjøkkenmaskin til du har en helt jevn masse. Sil denne gjennom en finkornet sil for å bli kvitt steinene. Rør inn melis.
Visp kremfløten stiv, vend inn litt og litt av bringebærsausen. Ha over i en sprøytepose og fordel over sjokoladeganachen. Avkjøl.
Sjokoladepynt:
Smelt sjokoladen. Dekk en liten tallerken med bakepapir eller matpapir.
Ha sjokoladen over i en sprøytepose med veldig liten åpning. Tegn “krusseduller” med sjokoladen på papiret, sett kaldt i et kvarters tid slik at det stivner.
Rett før servering løsner du sjokoladeganachen fra formen, og løsner sjokoladepynten forsiktig fra arkene og plasserer på toppen av bringebærmoussen.