

Rå paprikakjeks
Dehydrert paprikakjeks som er perfekt til rå ost.
Jepp, det er en lang ingrediensliste og du trenger dehydrator, men har du alt du trenger så får du noen enormt gode rå paprikakjeks. Oppskriften er fra Saf, en fantastisk restaurant i London.
Ingredienser til to brett:
-
- 40 gram solsikkefrø+50 milliliter vann
-
- 100 gram linfrø+95 milliliter vann
-
- 200 gram rød paprika
-
- 80 gram tomat
-
- 40 gram gulrot
-
- 1 teskje løkpulver
-
- 1 spiseskje næringsgjær
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- Et kryddermål røkt paprikapulver
-
- Et kryddermål hvitløkspulver
-
- Et kryddermål spisskummin
-
- Et kryddermål kayennepepper
-
- 1 teskje salt
-
- Litt nykvernet pepper
-
- 20 milliliter vann
Framgangsmåte:
Bløtlegg solsikkefrøene og linfrøene i cirka en time før du begynner med resten.
Sil vannet av solsikkefrøene. Linfrøene skal ha absorbert alt vannet.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til du har en helt jevn masse.
Fordel blandingen tynt utover to teflexark, pass på at du får den helt ut til kanten. Går du litt utfor kanten er det bare å ta det overflødige opp med en stekespade.
Ha arkene på stekebrett og sett i dehydratoren en time. Ta ut brettene og skjær kjeksen i biter og sett inn igjen. Etter fem timer snur du kjeksen før du steker de videre i 12-18 timer.
Tips: Rå kjeks er kjempegodt med rå cashewost til.