Bananmuffins

Og litt om forskjellen mellom muffins og cupcakes. 

Forskjell på muffins og cupcakes? Jeg får dette spørsmålet veldig ofte. Har prøvd å svare så godt jeg kan her.

Hemmeligheten ligger i deigen. Mens en cupcake rett og slett er en liten kake med silkemyk kakedeig, vil muffinsen ha en fastere deig, mer som en cookie, og den vil smuldre mer når du spiser den. En cupcake vil du vanligvis ta en stor jafs direkte av, mens du vil brekke biter av en muffin og deretter spise de.

Cupcaken er vanligvis mye mindre enn muffinsen også. I tillegg er det vanlig å pynte cupcaken som en liten jente som har gått bananas i mammas sminke- og smykkeskrin. Muffinsen kan også pyntes, men den klarer seg best på egenhånd.

Men cupcake er et amerikansk ord så jeg kaller det muffins likevel, tenker du kanskje. Hvilket språk tror du muffins kommer fra? kontrer jeg da. Det er to forskjellige ting, og de fortjener hvert sitt navn – så gode er de. Ser dere forskjellen på bildet under?

Men nå, det viktigste: Kjempegode og veldig enkle bananmuffins.

Ingredienser til 6 muffins: 

  • 3 godt modne bananer
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer vann
  • 260 gram hvetemel
  • 140 gram sukker
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 115 gram vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. kle et muffinsbrett med 6 papirformer.

Mos mananene godt med en gaffel. Knus linfrøene til pulver i en kaffekvern og bland de med vannet i et lite glass.

Sikt hvetemel, sukker, natron og salt over i en bolle. Ha i vaniljeestrakt, bananer og linfrøblanding og rør det hele sammen. Smuldre i margarin med fingrene og rør alt sammen.

Fordel deigen i muffinsformene, de skal være cirka 2/3 fulle.

Stek i cirka 20 minutter til trepinnetesten sier at de er klare.

Avkjøl litt før servering.

Tips: Disse muffinsene smaker kjempegodt med litt margarin og syltetøy.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *