

Gulasj med soyabiter
Varmende og mild grytrett med smak av Ungarn.
I denne oppskriften bruker vi soyabiter, som er ganske like kjøtt i konsistensen. Jeg pleier å bestille de fra nettbutikken Veganlife, men de finnes også i en del økologiske butikker og noen få helsekostbutikker.
Ingredienser:
-
- 100 gram soyabiter
-
- 1 sjalottløk
-
- Olje til steking
-
- 1 spiseskje paprikapulver
-
- Grønnsakskraft eller vann med buljongterning
-
- 1 spiseskje hvetemel
-
- 1 spiseskje tomatpuré
-
- Eventuelt litt salt og pepper
-
- Potetstappe, ris eller pasta til servering
Framgangsmåte:
Kok opp vann i en gryte. Ha i soyabitene, ta gryten av varmen, og la det trekke i ti minutter. Sil av vannet.
Rens og finhakk sjalottløk. Varm opp oljen til medium varme i en gryte og ha i løkbitene. La de surre i noen minutter, ha deretter i soyabitene. La de surre til de begynner å få litt stekeskorpe. Rør i paprika og stek noen minutter til.
Hell på grønnsakskraft/vann med buljongpulver til det dekker en centimeter over soyabitene. Skru ned varmen, ha på lokket, la det hele småkoke i en liten time.
Lag potetstappe eller kok pasta til tilbehør.
Fisk opp soyabitene med en hullsleiv. Varm opp olje i en stekepanne og stek bitene til de får en fin stekeskorpe.
Bland sammen hvetemel med en halv desiliter vann til jevning, hell over i gryten i en tynn stråle. La det koke opp under omrøring. Sausen vil nå tykne en god del. Ha i tomatpuré og smak eventuelt til med salt og pepper.
Legg opp potetstappen i dype skåler, topp med soyabiter og paprikasausen.