

Naan med tørrgjær
Kjempegode til indisk mat.
Naan er herlig tilbehør til indisk mat. Denne varianten bakes med tørrgjær, som har mye lengre holdbarhet enn fersk gjær. Dette gjør tørrgjær til en ingrediens det er greit å alltid ha stående i tørrvareskapet, glimrende når en oppskrift som denne dukker opp.
Denne oppskriften er en veganisert versjon av en jeg fant på bloggen Gjør hverdagen til en fest.
Ingredienser til fire brød:
-
- 80 gram vegansk margarin
-
- 0,5 desiliter usøtet soyamelk
-
- 1 teskje salt
-
- 0,5 teskje sukker
-
- 2 teskjeer tørrgjær
-
- 2,5 desiliter hvetemel + til utbaking
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Smelt margarin. Ha halvparten i en bolle, rør inn soyamelk, salt, sukker og tørrgjær.
Rør inn litt og litt hvetemel til du får en smidig deig. Dekk deigen med et rent håndkle og sett til heving i en time.
Del deigen inn i fire emner og kjevle alle ut slik at de er cirka like store som stekepannen din.
Varm opp olje i stekepannen til medium varme.
Stek brødene først på den ene siden til de begynner å bli stive i kantene.
Snu og stek videre på den andre siden.
Rett før de er ferdig stekte heller du over litt smeltet margarin.
Legg de ferdige brødene i en haug så holder de seg lune fram til servering. Er det en stund til mat kan du pakke de inn i aluminiumsfolie.