

Ukemeny: Uke 2 2013
Mat fra flere verdenshjørner på en liten uke.

Vårruller pakket inn i rispapir istedenfor filodeig, og som ikke frityrstekes men nytes kalde er en skikkelig sunn middag, men utrolig godt og lettvint. Har du tid anbefaler jeg å lage en egen sweet chili saus – dette er mye bedre enn butikkjøpt.
Rispapir får du kjøpt i godt assorterte dagligvarebutikker, se i Asia-seksjonen, eventuelt i asiatiske matbutikker.

Tirsdag: Kremet mandelpotetsuppe
Dette er en alldeles nydelig, varmende suppe som passer glimrende på kalde vinterdager, eller sure vinterdager som vi har her i vest. Vil du gjøre ekstra stas på suppen kan du hule ut rundstykker og bruke som suppeboller.

En italiensk favoritt som passer veldig godt med tofu i sausen.

Torsdag: Ratatouille med gresskar
I dag tar vi turen til Frankrike, og går løs på en av deres beste skatter, nemlig ratatouille. Får du ikke tak i gresskar kan søtpotet benyttes i denne varianten.

Fredag: Quesadillas med søtpotet og bønner
Vi bytter ut fredagstacoen med en annen meksikansk kamerat, nemlig quesadilla. Her er den fylt med søtpotet, svarte bønner og den hemmelige ingrediensen… banan! Kjempegodt! Server med salsa og guacamole.

Lørdag: Gresskarsuppe fra Resept
Dette er en skikkelig festsuppe, og på toppen av det hele bruker vi hjemmelaget currypaste. Kjempegodt! Sett gjerne tilbehøret fram på bordet og la gjestene selv velge hva de vil ha i.

Dette er en av mine absolutte favoritter på middagsbordet! Smakfull linsestuing dekkes med potetstappe og stekes i ovnen, helt nydelig.
