vegansk maik sushi oppskrift

Tempuramaki

Sprøstekte makiruller gir ekstra tekstur og sjøsmak. 

Maki står på middagsbordet vårt mer enn ofte, og vi synes det er kjekt å prøve ulike varianter. Denne gangen har jeg stekt makirullene i en tempurarøre, noe som gir de et tynt, sprøtt skall ytterst. Kjempegodt!

Ingredienser til 4 ruller/4 porsjoner:

    • 200 gram fast tofu
    • Soyasaus til marinering
    • Olje til steking
    • 0,5 mango
    • 1 avokado
    • 0,5 agurk
    • 4 nori-ark
    • Eventuelt 2 spiseskjeer vegansk kremost naturell
    • Soyasaus, wasabi og syltet ingefær til servering

Tempurablanding: 

    • 1 desiliter kaldt vann
    • 1 desiliter hvetemel
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • Olje til steking
Anbefalt tilleggsutstyr: Bambusmatte og spisepinner

Framgangsmåte: 

Press ut så mye vann som mulig fra tofuen. Skjær den deretter opp i ca én centimeter tykke strimler. Legg dem i en liten skål og hell over soyasaus. La tofuen marinere i en halv time ? i mellomtiden passer det godt å forberede risen ? før du tørker av marinaden og steker den i en panne med litt olje. Stek strimlene i tre-fire minutter på hver side, la de deretter ligge og tørke på litt kjøkkenpapir.

Rens mango og avokado, og skjær opp i strimler som er cirka like tykke som tofubitene. Skjær skallet av agurken og skjær den i litt tynnere strimler.

Legg et noriark på en bambusmatte og spre et tynt lag ris utover arket, men ikke helt ut til topp- og bunnkanten.

Plasser tofustrimler og frukt/grønt i tvers på midten. Smør eventuelt på litt kremost.

Rull det hele sammen så fast du klarer. Bruk bambusmappen for å presse rullen godt sammen. Ta litt vann på den ytterste kanten, så limer den seg fint sammen med resten.

Tempura og steking: 

Bland sammen vann, hvetemel, salt, bakepulver og maisstivelse. Dersom blandingen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Legg i en makirull, bruk en spiseskje til å helle et tynt lag tempurarøre over den. Snu rullen slik at røren kommer nederst i pannen. Topp rullen med nok en spiseskje røre. Bruk en stekespade til å snu rullen når det nederste laget er stivnet, dette tar bare et par minutter. Stek til tempurarøren har stivnet på begge sider.

Overfør rullen til en tallerken dekket med matpapir eller et rent kjøkkenhåndkle, slik at fettet renner av.

Gjenta med alle rullene.

Bruk en våt kniv for å skjære rullene i biter.

Server tempuramaki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tips: Istedenfor å steke de ferdige rullene kan du gjøre det kun med tofuen før du ruller sammen. Da får du litt ekstra konsistens inni selve makien.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *