Chocolate chip muffins

Store og herlige café-style muffins.

I år er det muffins som gjelder! Kalenderen viser fjerde januar, og jeg har allerede bakt fire forskjellige sorter. De fine papirformene jeg bruker istedenfor vanlige muffinsformer selger de i bakebutikker og godt utstyrte kjøkkenbutikker.

Disse muffinsene er uten egg og melk, men jeg har i et par spiseskjeer linfrø som hjelper å binde deigen sammen. Store og luftige blir de uten noen flere triks i ermet.

Ingredienser til 6 muffins: 

    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 5 spiseskjeer vann
    • 200 gram hvetemel
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 130 gram hvitt sukker
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 1 desiliter rapsolje
    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 100 gram sjokoladeknapper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha seks muffinsformer i et muffinsbrett.

Knus linfrøene til fint pulver i en kaffekvern. Ha de over i en liten skål og rør inn vannet.

Ha hvetemel, bakepulver og hvitt sukker i en bolle og rør det sammen. Ha i brunt sukker, rapsolje, soyamelk, linfrøblanding og vaniljeestrakt og rør det hele sammen, du får en ganske fast røre. Vend inn sjokoladeknappene og fordel røren i formene, det skal gå cirka 2 store spiseskjeer i hver form, og de blir cirka 2/3 fulle.

Stek muffinsene i 20-22 minutter, til de består trepinnetesten.

Avkjøl litt før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *