

Chocolate chip muffins
Store og herlige café-style muffins.
I år er det muffins som gjelder! Kalenderen viser fjerde januar, og jeg har allerede bakt fire forskjellige sorter. De fine papirformene jeg bruker istedenfor vanlige muffinsformer selger de i bakebutikker og godt utstyrte kjøkkenbutikker.
Disse muffinsene er uten egg og melk, men jeg har i et par spiseskjeer linfrø som hjelper å binde deigen sammen. Store og luftige blir de uten noen flere triks i ermet.
Ingredienser til 6 muffins:
-
- 2 spiseskjeer linfrø
-
- 5 spiseskjeer vann
-
- 200 gram hvetemel
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 130 gram hvitt sukker
-
- 2 spiseskjeer brunt sukker
-
- 1 desiliter rapsolje
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje vaniljeestrakt
-
- 100 gram sjokoladeknapper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha seks muffinsformer i et muffinsbrett.
Knus linfrøene til fint pulver i en kaffekvern. Ha de over i en liten skål og rør inn vannet.
Ha hvetemel, bakepulver og hvitt sukker i en bolle og rør det sammen. Ha i brunt sukker, rapsolje, soyamelk, linfrøblanding og vaniljeestrakt og rør det hele sammen, du får en ganske fast røre. Vend inn sjokoladeknappene og fordel røren i formene, det skal gå cirka 2 store spiseskjeer i hver form, og de blir cirka 2/3 fulle.
Stek muffinsene i 20-22 minutter, til de består trepinnetesten.
Avkjøl litt før servering.