Restaurant-/butikkanbefaling: Veganz, Berlin

Ikke noe mindre enn et fantastisk flott vegansk supermarked. 

VEGANZ: Drømmeplass for alle veganere og vegetarianere.
VEGANZ: Drømmeplass for alle veganere og vegetarianere.

I Berlins mest pretensiøse nabolag, Prenzlauer Berg, ligger byens aller beste butikk. Et steinkast unna kafeer fylt til randen med barnevognmafia og kunstnere ligger nemlig et helt vegansk supermarked, og et skikkelig fint et!

Det er jo dessverre sånn at de snilleste butikkene ofte ikke har så mye penger, og derfor sparer inn på lokaler og interiør, tar inn b-sorteringen og stapper butikkene fulle av varer. På Veganz fikk de aldri det memoet. Fra du får øye på fasaden til du tar deg en kaffekopp på veien ut er det eneste en stor og herlig opplevelse.

Men tilbake til start. Ta U-Bahn til Schönhauser Allee. Gå opp eller ned alleen femti meter til du finner Schivelbeiner Straße. Etter en kjapp tur ser du nummer 34 på venstre side av veien. Veganz.

Inne er det en liten kafe, er du svært sulten er det kanskje lurest å ta en liten matbit med en gang, da en ikke bør handle matvarer sulten. Nåvel, Veganz er ikke hverdagskost heller, så kjør på. Dyrt blir det uansett.

Veganz-hyller

Inn i butikken kommer du først til frukt- og grøntavdelingen. Gå forbi denne. Du finner penere frukt mye billigere på grønnsaksbutikker over hele Berlin, også rett nede i gaten faktisk. Du vil spare penger og kurvplass til de andre godsakene for på Veganz har de hylle opp og hylle ned med plantemelk, sjokoladepålegg, nøttepålegg, ost, kjøtt, kattemat, hundemat, drikkevarer, kjeks, godteri, marshmallows, vaskemidler, kosmetikk, snaks, frysevarer, ferdigmiddager, iskrem, mer pålegg og mer av alt, og som veganer trenger du ikke sjekke en eneste innholdsfortegnelse (så lenge det ikke er allergier inne i bildet da). En fantastisk følelse!

Spesielt anbefaler jeg sjokoladepålegg og vegansk smelteost, kosmetikkavdelingen er veldig god, Booja-Booja sine varer er utrolige, og om noen føler for å kjøpe med noe til meg så står soy jerky øverst på ønskelisten.

Prisene på Veganz er høye. Ikke Norge-priser, men de ligger langt over matprisene i Berlin. Men du støtter jo en god sak, det er alltid kjekt for oss andre når noen tar sjansen på å starte opp et så veganvennlig foretak.

På veien ut er du nødt å stoppe i cafeen. Kakene er utrolige, de har god drikke og litt annen mat også.

Tips: 

veganz-avesu

Vegg-i-vegg med Veganz ligger Avesu, en aldeles herlig vegansk skobutikk, med utrolig lekre sko.

Anbefaler definitivt en tur innom der også når du først er i gang.

Adresse:
Schivelbeiner Straße 34
10439 Berlin

U-Banh: Schönhauser Allee
[googlemaps https://maps.google.no/maps?q=veganz&ie=UTF8&hl=en&hq=veganz&ll=52.55127,13.407998&spn=0.013569,0.032015&t=m&output=embed&w=425&h=350]

Nettside:
veganz.de

Telefon:
+49 030440360 48

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 08.00-21.00

FLERE RESTAURANT- OG BUTIKKANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *