Lys maissirup

Kjempefin i karamell og som søtningsmiddel. 

Maissirup brukes for å myknee opp tekstur, tilføre volum, hindre krystallisering av sukker og forsterke smak. Den er obligatorisk i pecan pie. Sirupen dukker spesielt ofte opp i amerikanske oppskrifter, så jeg passer alltid på å ha en flaske eller to i skapet.

En stor fordel med maissirup istedenfor de “vanlige” sirupene vi finner i norske butikker er at den kommer på en flaske som er lett å helle av – altså slipper du siruptråder på kjøkkenbenken, i klær eller i håret.

Slik bruker du den: 

Ha maissirup i med sukkeret når du lager karamell, og la den bli med i hele prosessen. Som søtning bruker du lys maissirup som annen lys sirup.

I bakst erstatter lys maissirup honning veldig fint (1:1), og 1 desiliter maissirup erstatter 1 desiliter sukker + 2 spiseskjeer vann.

KARAMELL: Lys rissirup er en fin ingrediens å ha i når du lager karamell, da den hjelper til å hindre at sukkeret krystalliseres.
KARAMELL: Lys maissirup er en fin ingrediens å ha i når du lager karamell, da den hjelper til å hindre at sukkeret krystalliseres.

Her får du kjøpt den: 

Maissirup finnes i noen godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt i butikker som fører mange amerikanske matvarer. Jeg pleier ofte å bestille fra iHerb.

Prøv selv:
Salted caramel shortbread
Fløtekarameller

HELE RÅVARELEKSIKONET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *