

Lys maissirup
Kjempefin i karamell og som søtningsmiddel.
Maissirup brukes for å myknee opp tekstur, tilføre volum, hindre krystallisering av sukker og forsterke smak. Den er obligatorisk i pecan pie. Sirupen dukker spesielt ofte opp i amerikanske oppskrifter, så jeg passer alltid på å ha en flaske eller to i skapet.
En stor fordel med maissirup istedenfor de “vanlige” sirupene vi finner i norske butikker er at den kommer på en flaske som er lett å helle av – altså slipper du siruptråder på kjøkkenbenken, i klær eller i håret.
Slik bruker du den:
Ha maissirup i med sukkeret når du lager karamell, og la den bli med i hele prosessen. Som søtning bruker du lys maissirup som annen lys sirup.
I bakst erstatter lys maissirup honning veldig fint (1:1), og 1 desiliter maissirup erstatter 1 desiliter sukker + 2 spiseskjeer vann.

Her får du kjøpt den:
Maissirup finnes i noen godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt i butikker som fører mange amerikanske matvarer. Jeg pleier ofte å bestille fra iHerb.
Prøv selv:
Salted caramel shortbread
Fløtekarameller