Fruktbonanza

Vi starter det nye og bedre livet året med en fabelaktig fruktsalat. 

Dette er i utgangspunktet en enkel og grei fruktsalat, men den serveres i en melon som vi skjærer i to fine båter, slik får vi en veldig fin vri på retten. Bruk gjerne annen frukt enn jeg har brukt her, men prøv å ha i mange forskjellige farger, da blir fruktsalaten finest.

Ingredienser: 

    • 1 honningmelon
    • 1 kvast røde druer
    • 3 kiwi
    • 1 appelsin
    • 3 epler

Framgangsmåte: 

Skjær av en halv centimeter av hver ende av melonen slik at den klarer å stå fint.

Bruk en skarp kniv med blad som er mellm 2 og 3 centimeter bredt og skjær et skikk-sakk-mønster langs medianen. Du skal skjære inn til kjernen, du kjenner at du har nådd fram da den ikke er så hardt å skjære i som selve melonkjøttet.

Når du har skjært mønsteret rundt hele melonen tar du en hånd i hver ende av melonen og drar de to bitene forsiktig fra hverandre.

Grav ut frøene med en spiseskje og kast dem. Grav deretter ut cirka halvparten av fruktkjøttet. Skjær dette i små terninger.

Skjær druene i to, ta eventuelt ut steinene. Skjær skallet av kiwi og appelsin og skjær innmaten i terninger. Skjær kjernen ut av eplene, skjære fruktkjøttet i terninger. Bland sammen melon, druer, kiwi, appelsin og epler i en bolle, fordel det deretter i de utskjærte melonskålene. Server

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *