

Fruktbonanza
Vi starter det nye og bedre livet året med en fabelaktig fruktsalat.
Dette er i utgangspunktet en enkel og grei fruktsalat, men den serveres i en melon som vi skjærer i to fine båter, slik får vi en veldig fin vri på retten. Bruk gjerne annen frukt enn jeg har brukt her, men prøv å ha i mange forskjellige farger, da blir fruktsalaten finest.
Ingredienser:
-
- 1 honningmelon
-
- 1 kvast røde druer
-
- 3 kiwi
-
- 1 appelsin
-
- 3 epler
Framgangsmåte:
Skjær av en halv centimeter av hver ende av melonen slik at den klarer å stå fint.
Bruk en skarp kniv med blad som er mellm 2 og 3 centimeter bredt og skjær et skikk-sakk-mønster langs medianen. Du skal skjære inn til kjernen, du kjenner at du har nådd fram da den ikke er så hardt å skjære i som selve melonkjøttet.
Når du har skjært mønsteret rundt hele melonen tar du en hånd i hver ende av melonen og drar de to bitene forsiktig fra hverandre.
Grav ut frøene med en spiseskje og kast dem. Grav deretter ut cirka halvparten av fruktkjøttet. Skjær dette i små terninger.
Skjær druene i to, ta eventuelt ut steinene. Skjær skallet av kiwi og appelsin og skjær innmaten i terninger. Skjær kjernen ut av eplene, skjære fruktkjøttet i terninger. Bland sammen melon, druer, kiwi, appelsin og epler i en bolle, fordel det deretter i de utskjærte melonskålene. Server