Restaurantanbefaling: Café Vux, Berlin

Nydelig vegansk kafe med fantastiske kaker og lunsjretter. 

Vegansk Berlin
CAFÈ VUX: En herlig oase i Berlin med fantastiske kaker.

Er vi kommet til Saltkråkan?

Etter å ha gått fem minutter fra U-Bahnstasjonen i et smådodgy nabolag så lå den plutselig der på et hjørne, Café Vux som vi hadde hørt så mye godt om. Siste mann kvinne som anbefalte oss å stikke innom var Helle fra Vegankontoret, som spesielt trakk fram denne cafeen til meg.

Ok, så vi kommer inn i cafeen. Fra utsiden ser vi at den er hvitmalt og pen, i sterk kontrast til bygningene rundt. Et pels forbudt (så lenge du ikke er et levende dyr)-skilt på døra bekrefter at vi er på rett sted.

cafe-Vux-Utenfor-

Inne ser det ut som Saltkråkan. Interiøret er minimalistisk, men med fine detaljer. Det er lyst, høyt under taket, bordene er i hvitt tre, stoler og service ser ut som de er hentet fra svenske bestemødres hemmelige lager. Jentene bak disken ligner til og med på Malin.

Disken står i det første rommet, her er også et par bord. I det tilknytta rommet er det mange flere bord, og går du gjennom der igjen finner du toaletter og vannskål til firbeinte gjester.

Cafe Vux interiør

Vi finner oss et bord midt mellom tyske småbarnsmødre og noen svarte ALF-hettegensere og går til kassen for å bestille. På Vux bestiller en nemlig i kassen. Menyen er omfattende, og for å gjøre det ekstra kjekt så er det ikke så lett å få oversikt. Noe står nemlig på en tavle på veggen, noe ligger i disken og litt står på lapper oppå disken. Alt står på tysk, men personalet snakker godt engelsk, og kakene snakker for seg selv. De er ekstravagante, kreative og alle ser fristende ut. I tillegg til kaker serverer kafeen quiche, bagels, suppe, kald og varm drikke, og kanskje noe annet som jeg ikke forstod.

Cafe-Vux-disk

Etter at maten er bestilt er det bare å sette seg ned, både mat og drikke bringes til bordet når det er klart. Quichen var fylt med squash, og var kremete og veldig god. Smaken satt igjen på tungen lenge etter besøket, på den gode måten. Bagelen var også god, med et røkt, kjøttaktig pålegg. Og så var det kakene. Oh la la! Vux serverer virkelig nydelige kaker, høye og lave, og jeg tar meg selv i å si tenk at dette er vegansk!

Cafe-Vux-kake-g-kaffe

For en juice, en smoothie, to kaffe, en bagel, en quiche og to fantastiske kaker betalte vi 18 Euro. Det føletes som et ran, men det er nå kafeen som selv velger å ha disse lave prisene. Vær greie og tips dem godt!

Adresse:
Wipper Strasse 14
Berlin-Neukölln

U-Bahn: Neukölln og Karl-Marx-Straße
S-Bahn: Neukölln

[googlemaps https://maps.google.no/maps/ms?msid=214532678144075114066.00047407b7d47554d1dab&msa=0&ie=UTF8&ll=52.472201,13.442556&spn=0.006189,0.01281&t=m&iwloc=00047407bb73342e66e83&output=embed&w=425&h=350]

Cafe-Vux-utenfr-vindu-fint

Nettside:
vux-berlin.com

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 12.00-19.00
Søndag: 12.00-18.00

Cafe-Vux-kaker-i-skap

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *