

Italiensk kikertris
Stekt ris på italiensk vis.
Dette er en rett som passer glimrende om du har kikert- og risrester. Kikertene kan erstattes med andre bønner, brun ris kan erstattes av ris. Urtene kan også varieres etter hva du liker best.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 2 desiliter tørka kikerter (eventuelt en boks, dropp da bløtlegging og koking)
-
- 2 desiliter brun ris
-
- 1 kvast basilikum
-
- 2-3 kvaster oregano
-
- 3 spiseskjeer olivenolje
-
- 0,5 desiliter pinjekjerner
-
- 1-2 spiseskjeer balsamicoeddik
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem møre i lettsaltet vann (dette tar cirka en time). Sil av vannet.
Kok risen mør. Sil av vannet.
Begge punktene over kan gjøres i god tid før retten skal settes sammen.
Finhakk basilikum og oregano. Varm opp oljen i en panne. Ha i kikerter, urter og pinjekjerner og la det surre noen minutter. Tilsett risen og vend inn i resten av blandingen. La det steke til alt er godt og varmt. Smak til med balsamicoeddik og salt, og server varmt.
Advert
Advert