Italiensk kikertris

Stekt ris på italiensk vis. 

Dette er en rett som passer glimrende om du har kikert- og risrester. Kikertene kan erstattes med andre bønner, brun ris kan erstattes av ris. Urtene kan også varieres etter hva du liker best.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 desiliter tørka kikerter (eventuelt en boks, dropp da bløtlegging og koking)
    • 2 desiliter brun ris
    • 1 kvast basilikum
    • 2-3 kvaster oregano
    • 3 spiseskjeer olivenolje
    • 0,5 desiliter pinjekjerner
    • 1-2 spiseskjeer balsamicoeddik
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem møre i lettsaltet vann (dette tar cirka en time). Sil av vannet.

Kok risen mør. Sil av vannet.

Begge punktene over kan gjøres i god tid før retten skal settes sammen.

Finhakk basilikum og oregano. Varm opp oljen i en panne. Ha i kikerter, urter og pinjekjerner og la det surre noen minutter. Tilsett risen og vend inn i resten av blandingen. La det steke til alt er godt og varmt. Smak til med balsamicoeddik og salt, og server varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *