vegansk pasta oppskrift

Pasta med kremet tomatsaus

Rask og lettvint pastarett der vi får det beste ut av få ingredienser. 
Pasta med ferske tomater, hvitløk og basilikum er noe av det beste som finnes! Dette er en veldig enkel variant, og du trenger ikke mer enn et kvarter.

Har du litt ekstra tid fram til retten skal serveres kan nøttene med fordel legges i bløt i noen timer.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 200 gram tørket pasta (pass på at den er uten egg)
    • 1 desiliter cashewnøtter
    • 4 store tomater
    • 1 kvast basilikum
    • 0,5 desiliter vann
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 1 kinesisk hvitløk
    • Litt salt
    • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Bløtelegg nøttene om du har tid. Sil av vannet.

Skjær det harde stilkfestet av tomatene og kast. Ha resten i en kjøkkenmaskin sammen med nøtter, basilikum og vann, og kjør til du har en jevn og fin masse.

Varm opp oljen i en panne. Finhakk hvitløken og ha i. La den surre i et par minutter, tilsett deretter tomatblandingen. Når sausen er varm smaker du til med salt.

Bland sammen pasta og saus, og ha i masse nykvernet pepper. Server rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *