

Tarte tatin
Fristende fransk eplekake.
Ingredienser til en deig:
-
- 150 gram vegansk margarin
-
- 0,5 desiliter matfløte av soya eller havre
-
- 1 teskje eddik
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 2,5-3 desiliter hvetemel
Eplefyll:
-
- 5 epler
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 2,5 desiliter sukker
Framgangsmåte:
Kjør margarin, fløte, eddik og sukker jevnt i en kjøkkenmaskin.
Ha i litt og litt hvetemel til det former seg en ball.
Ha deigen i en bolle, dekk med plast og sett kaldt i minst en halvtime før utbaking.
Eplefyll:
Forvarm stekevnen til 200 grader. Smør en paiform. Del opp hvert eple i fire. Fjern det innerste (eplehuset). Del hver bit i båter.
Smelt margarin i en stekepanne. Ha i sukkeret. La det smelte og få en gyllenbrun farge. Ha i eplebitene. Vend de i sukkerblandingen og la det steke videre i 5-10 minutter.
Hell innholdet fra pannen over i paibunnen (eventuelt legg eplene i et pent mønster).
Kjevle ut deigen til en sirkel som er stor nok til å dekke kakeformen. Legg den på toppen og dytt den ned på kantene. Stek kaken i cirka 10 minutter, til den begynner å bli gyllen på toppen.
Avkjøl. Løsne kaken rundt kantene med en kniv, og velv over på et fat.