Tarte tatin

Fristende fransk eplekake. 

Ingredienser til en deig: 

    • 150 gram vegansk margarin
    • 0,5 desiliter matfløte av soya eller havre
    • 1 teskje eddik
    • 2 spiseskjeer sukker 
    • 2,5-3 desiliter hvetemel

Eplefyll:

    • 5 epler
    • 100 gram vegansk margarin
    • 2,5 desiliter sukker

Framgangsmåte: 

Kjør margarin, fløte, eddik og sukker jevnt i en kjøkkenmaskin.

Ha i litt og litt hvetemel til det former seg en ball.

Ha deigen i en bolle, dekk med plast og sett kaldt i minst en halvtime før utbaking.

Eplefyll: 

Forvarm stekevnen til 200 grader. Smør en paiform. Del opp hvert eple i fire. Fjern det innerste (eplehuset). Del hver bit i båter.

Smelt margarin i en stekepanne. Ha i sukkeret. La det smelte og få en gyllenbrun farge. Ha i eplebitene. Vend de i sukkerblandingen og la det steke videre i 5-10 minutter.

Hell innholdet fra pannen over i paibunnen (eventuelt legg eplene i et pent mønster).

Kjevle ut deigen til en sirkel som er stor nok til å dekke kakeformen. Legg den på toppen og dytt den ned på kantene. Stek kaken i cirka 10 minutter, til den begynner å bli gyllen på toppen.

Avkjøl. Løsne kaken rundt kantene med en kniv, og velv over på et fat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *