Rotfruktpuré

En litt alternativ vri på tilbehøret til julemiddagen. 

For de som ikke er særlig glad i kålrotstappe kan dette være en meget god erstatning. Rotfruktpuré er kjempegodt med nøttestek og annen julemat, og kokevannet blir en flott kraft som du kan spare til supper og sauser.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 200 gram sellerirot
  • 4 gulrøtter
  • 4 neper
  • 4 selleristenger
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Et par kvaster persille
  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • Eventuelt litt salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Rens sellerirot, gulrøtter, neper, selleristenger og hvitløk, og skjær alt i mindre biter. Ha i vannet og kok til det er mørt. Finhakk persillen og ha i, kok et par minutter til.

Hell av vannet (ta gjerne vare på det, det fungerer flott som kraft i både supper og sauser), og ha grønnsakene over i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til du har en jevn masse. Smak eventuelt til med litt salt og pepper, og server pureen varm.

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *