Kakemenn

Barnevennlige julekaker med hornsalt. 
Kakemenn er en julefavoritt hos meg, og her har jeg laget en ganske tynn variant. Dersom du ønsker tykkere kakemenn kjevler du deigen ikke fylt så tynt, og steker i noen minutter ekstra.

NB: Hornsalt har en sterk lukt og dampen fra stekeovnen kan være kraftig. Vær forsiktig når du åpner ovnen slik at du ikke får det i ansiktet.

Ingredienser til cirka tre brett: 

 • 2 desiliter vann
 • 350 gram sukker
 • 500 gram hvetemel
 • 2 teskjeer hornsalt
 • 50 gram vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle to eller tre stekebrett med bakepapir.

Ha vann og sukker i en liten gryte og kok opp. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.

Bland sammen hvetemel og hornsalt i en bolle. Smuldre i margarinen. Lag en grop i og hell i sukkerlaken. Kna det hele raskt sammen til en fin deig. La deigen hvile en liten stund før utbaking.

Kjevle deigen tynt og stikk ut figurer som du fordeler på stekebrettene.

Stek kakene i 5-7 minutter. De blir ikke gylne, og vil være myke når du tar de ut av ovnen.

Avkjøl på rist.

Tips: Har du vegansk rød konditorfarge så er det kult å bruke til å male kakemennene med.

FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK JULFINNER DU HER.

4 Comments

 1. Lise Böresen

  Hei.
  Skal det virkelig være 2 ts hornsalt? Jeg bakte disse idag, og det luktet så sterkt hornsalt av dem at jeg knapt vågde å smake. De smakte forøvrig kjempegodt ellers. Bare den sterke lukten av hornsalt av kakemennene som ikke var særlig god.
  Jeg sjekket andre oppskrifter etterpå, og i alle oppskriftene står det bare 1 ts hornsalt, men de var ikke veganske da så vet ikke om det betyr noen forskjell i mengden der.
  Jeg bor i Sverige og her finns ikke kakemenn så da må jeg bake dem selv 🙂

  1. Mari Hult

   Denne oppskriften er så gammel at jeg tør ikke svare uten å bake den på ny. Tipper jeg har hatt i mer hornsalt fordi det ikke er egg i, men det er jo ingenting i veien for å prøve med mindre om du er i tvil 🙂

 2. Lise Böresen

  Hei igjen 🙂 Nå har jeg prövd igjen, men med bare 1 ts hornsalt. Det ble suksess! Så nå er jeg kjempefornöyd her jeg sitter og stapper i meg kakemenn. Vet ikke om jeg vil dele med noen hehehe

 3. Hei. Skal man kna smøret sammen med hvetemelet og hornsaltet før man blander sukkerlaken oppi? Og skal sukkerlaken være helt avkjølt?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *