Karamellpudding med gresskar

Nydelig på slutten av et stort måltid. 


Karamellpudding uten egg er ingen problem. Her bruker vi agarflak og maisstivelse for å tykne, og litt gresskarpure for både smak og konsistens.

Agarflak får du kjøpt i internasjonale matbutikker, eventuelt på internett.

Ingredienser: 

    • 1,5 desiliter lønnesirup
    • 1,5 desiliter agavesirup
    • 5 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje agarflak
    • 1 desiliter hvitt sukker
    • 1 desiliter brunt sukker
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter kokosmelk

Framgangsmåte:

Kle en brødform med bakepapir.

Ha lønnesirup og agavesirup i en gryte og la det koke opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i fem minutter, hell det deretter over i brødformen.

Ha halvparten av soyamelken i en gryte. Ha i agarflakene, visp det litt sammen slik at all agaren fuktes. La det stå i fem minutter og trekke. Visp deretter inn hvitt og brunt sukker.

I en liten bolle blander du sammen resten av soyamelken, maisstivelsen, gresskarpureen og kokosmelken. Det skal bli helt jevnt.

Kok opp agarblandingen mens du visper hele tiden. La det småkoke i noen minutter, hell deretter i gresskarblandingen i en tynn stråle. Visp mens det koker, og når blandingen begynner å tykne tar du gryten av platen. Hell alt over i formen og la det avkjøle i en halvtime på kjøkkenbenken før du setter karamellpuddingen inn i kjøleskapet.

La puddingen stå kaldt i minst fem timer før servering. Når den skal serveres hvelver du den over på et fat. Server gjerne med litt ekstra karamellsaus og pisket plantekrem.

FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK JUL FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *