Fløtekarameller

Mørke fløtekarameller helt uten meieriprodukter. 

Vegansk karamell er kjempegodt, og du lager det selv på en liten time. Til denne oppskriften trenger du et sukkertermometer, som de selger i godt utstyrte kjøkkenbutikker.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter matfløte av soya
  • 2 desiliter soyamelk, gjerne søtet
  • 1 desiliter lys sirup, gjerne maissirup
  • 50 gram vegansk margarin
  • 250 gram hvitt sukker
  • 450 gram brunt sukker
  • Eventuelt litt havsalt

Framgangsmåte: 

Visp sammen alle ingrediensene utenom saltet i en kjele og la det koke opp.

Ha i et sukkertermometer. Visp eller rør jevnlig i blandingen.

Kle en form på cirka 20*20 centimeter med bakepapir.

Når blandingen i gryta når 120 grader, dette tar litt over en halvtime, tar du gryten av platen.

Rør eventuelt inn litt salt, heller deretter karamellen rett over i formen.

Avkjøl på kjøkkenbenken i en halvtime, sett deretter karamellen i kjøleskapet over natten.

Skjær karamellen i fine biter.

Skal den oppbevares i boks anbefaler jeg matpapir mellom lagene.

Tips: Fløtekaramell er kjempegodt med en kopp kaffe, og passer utmerket å gi i gave.

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER.

3 Comments

  1. Hei! Jeg brukte et sukkertermometer og lot massen bli 120 grader, men likevel smelter karamellene mine bare i romtemperatur.. Jeg regner med jeg burde kokt den litt lengre? De smakte godt da.. Hehe

  2. Else Turid Pedersen

    Hei! Hvordan blir konsistensen til disse karamellene? Harde eller myke?

    1. Mari Hult

      De blir ganske harde (men mykner i munnen)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *