

Fløtekarameller
Mørke fløtekarameller helt uten meieriprodukter.
Vegansk karamell er kjempegodt, og du lager det selv på en liten time. Til denne oppskriften trenger du et sukkertermometer, som de selger i godt utstyrte kjøkkenbutikker.
Ingredienser:
- 2,5 desiliter matfløte av soya
- 2 desiliter soyamelk, gjerne søtet
- 1 desiliter lys sirup, gjerne maissirup
- 50 gram vegansk margarin
- 250 gram hvitt sukker
- 450 gram brunt sukker
- Eventuelt litt havsalt
Framgangsmåte:
Visp sammen alle ingrediensene utenom saltet i en kjele og la det koke opp.

Ha i et sukkertermometer. Visp eller rør jevnlig i blandingen.

Kle en form på cirka 20*20 centimeter med bakepapir.
Når blandingen i gryta når 120 grader, dette tar litt over en halvtime, tar du gryten av platen.

Rør eventuelt inn litt salt, heller deretter karamellen rett over i formen.

Avkjøl på kjøkkenbenken i en halvtime, sett deretter karamellen i kjøleskapet over natten.

Skjær karamellen i fine biter.

Skal den oppbevares i boks anbefaler jeg matpapir mellom lagene.

Tips: Fløtekaramell er kjempegodt med en kopp kaffe, og passer utmerket å gi i gave.

Hei! Jeg brukte et sukkertermometer og lot massen bli 120 grader, men likevel smelter karamellene mine bare i romtemperatur.. Jeg regner med jeg burde kokt den litt lengre? De smakte godt da.. Hehe
Hei! Hvordan blir konsistensen til disse karamellene? Harde eller myke?
De blir ganske harde (men mykner i munnen)