Mandarinsorbet

Eller klementinsorbet. Oppskriften er den samme. 

Dette er en fantastisk god dessert, som passer perfekt etter et tyngre måltid. Mandarinsorbet er frisk, søt og oppkvikkende.

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 1 vaniljestang
    • 1 desiliter vann
    • 1,5 desiliter sukker
    • 4 desiliter mandarinsaft (10-15 mandariner. Eller klementiner)

Framgangsmåte: 

Snitt vaniljestangen på langs og grav ut innmat. Ha innmat og vaniljestang over i en liten gryte og tilsett vann og sukker. Kok det hele opp og la det småkoke i 5-10 minutter til alt sukkeret er oppløst. Fisk ut vaniljestangen og sett gryten av platen. La sukkerlaken avkjøles i 15-20 minutter, hell deretter i mandarinsaften. Visp det hele sammen, og smak til med melis om du vil ha det søtere.

Avkjøl blandingen i kjøleskap, før du kjører den til is etter ismaskinens anvisninger.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK IS OG SORBET FINNER DU HER.

2 Comments

  1. Er det mulig å lage dette uten ismaskin?

    1. Mari Hult

      Jepp, sett i fryseren og ta ut hver halvtime og rør i isen 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *