

Mandarinsorbet
Eller klementinsorbet. Oppskriften er den samme.
Dette er en fantastisk god dessert, som passer perfekt etter et tyngre måltid. Mandarinsorbet er frisk, søt og oppkvikkende.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 1 vaniljestang
-
- 1 desiliter vann
-
- 1,5 desiliter sukker
-
- 4 desiliter mandarinsaft (10-15 mandariner. Eller klementiner)
Framgangsmåte:
Snitt vaniljestangen på langs og grav ut innmat. Ha innmat og vaniljestang over i en liten gryte og tilsett vann og sukker. Kok det hele opp og la det småkoke i 5-10 minutter til alt sukkeret er oppløst. Fisk ut vaniljestangen og sett gryten av platen. La sukkerlaken avkjøles i 15-20 minutter, hell deretter i mandarinsaften. Visp det hele sammen, og smak til med melis om du vil ha det søtere.
Avkjøl blandingen i kjøleskap, før du kjører den til is etter ismaskinens anvisninger.
Advert
Advert
Er det mulig å lage dette uten ismaskin?
Jepp, sett i fryseren og ta ut hver halvtime og rør i isen 🙂