Sopp Wellington

Kjempegod innrullet stek med sopp og soyafarse. 

Ingredienser til seks porsjoner:

  • Vann med grønnsaksbulongpulver
  • 75 gram soyaproteigranulat (tvp)*
  • 3-4 spiseskjeer potetmel
  • Cirka en desiliter havregryn
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 2 teskjeer malt ingefær
  • 2 teskjeer malt muskatnøtt
  • Vegansk margarin og olje til steking

*soyaproteingranulat er bittesmå  biter av tvp, som jeg anbefaler å bestille fra iHerb. Du kan også kjøpe større biter i Norge og male opp i kjøkkenmaskin. 

Soppblanding: 

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 3 sjampinjong
  • 3 aromasopp
  • Olje til steking
  • 2 salvieblad
  • Litt rosmarin
  • Salt og pepper

Til montering: 

  • 4 plater vegansk butterdeig, eventuelt hjemmelaget
  • Olje til pensling

Framgangsmåte: 

Kok opp vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Ha i soyaproteingranulat, og kok dem på middels varme i fem minutter.

Hell over i et dørslag, og la de avkjøles litt.

kjøttkaker1

Ha over i en bolleog ha i potetmel og havregryn ? litt om gangen til du får en fin konsistens. Deigen skal være seig, men det skal gå an å forme den. Smak til med salt, pepper, ingefær og muskat.

Sett deigen i kjøleskapet i en liten halvtime, slik at den får sette seg skikkelig.

Soppblanding: 

Finhakk hvitløk og sjalottløk, skjær soppen i små terninger. Varm opp litt olje i en panne, stek først løk og hvitløk noen minutter før du tilsetter sopp. La det hele surre, spe på med litt mer olje om det blir tørt.

Gni salviebladene mellom fingrene og finhakk de. Ha det over i soppblandingen sammen med rosmarin og stek i noen minutter til, soppen skal begynne å bli gyllen. smak til med salt og pepper, og sett pannen til sides.

Montering: 

Forvarm stemeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kjevle ut butterdeigen.

vegan-wellington1

Dekk mesteparten av den med et tynt lag soppblanding, spar noen centimeter i endene, noen ekstra på den ene langsiden.

vegan-wellington2

Form “kjøttdeigen” til en pølse med 5-7 centimeter i diameter, legg over soppblandingen.

vegan-wellington3

Brett inn sidene og rull det hele sammen, få det så fast som mulig.

vegan-wellington4

Legg rullen over på stekebrettet med skjøtsiden ned. Pensle med litt olje.

Stek i cirka 45 minutter, steken skal bli fin og gyllen.

vegan-wellington5

La den stå i noen minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Server rykende varm med godt tilbehør.

vegan-wellington

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE STEKER FINNER DU HER.

8 Comments

  1. Michelle Flagstad

    Denne var utrolig god! Det eneste var at deigen nærmest fyllet ikke ble skikkelig stekt/sprøtt. Men det hadde kanskje med steketiden å gjøre, eller at jeg brukte for mye butterdeig?

    1. Mari Hult

      Kanskje for mye butterdeig. Penslet du med olje først? Typene er litt forskjellige, så det er nesten best å prøve seg fram!

      1. Michelle Flagstad

        Penslet med olje ja.. Tror jeg brukte 5 plater, så var sikkert litt det som gjorde det.

  2. Einar Lie Slangsvold

    Hei! Jeg vil gjerne prøve denne på nyttårsaften! Stemmer det at du ikke trenger å marinere eller bløtlegge soyaproteingranulatet på forhånd? Du har dem bare tørre oppi? Gleder meg til å prøve!

    1. Mari Hult

      Det holder å koke de i fem minutter ja 🙂 De er så små at det er mer enn nok bløtlegging.

      1. Einar Lie Slangsvold

        Takk! Nå står den i ovnen. Tror det blir bra!

  3. hvis man lager halv oppskrift av denne, trenger den samme steketid tror du? Og går det ann å fryse den?
    Har kjøpt soya mine på internasjonal butikk, funker det?

    1. Soya mince skal det stå

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *