Kokosmakroner

Kjempegode kokosmakroner helt uten egg. 

Silketofu er en god venn i saftig julebakst, her er den brukt for å lage herlige kokosmakroner. Disse kan oppbevares i romtemperatur – bare de får stå i en lufttett boks.

Oppskriften er heftig inspirert av en i kokeboka Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar.

Ingredienser til to brett: 

  • 100 gram silketofu
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 spiseskjeer soyamelk
  • 1,5 desiliter hvitt sukker
  • Litt vaniljeestrakt
  • 1,75 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • Litt salt
  • 5 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha silketofu, rapsolje, soyamelk, sukker og vaniljeestrakt i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.

Ha over i en bolle og rør inn mel bakepulver, salt og kokos. Vend det hele sammen til du har en jevn røre.

Bruk en spiseskje til å løfte røren i små klatter over på stekebrettene. Pass på at du har noen centimeter mellom dem, de utvider seg noe under steking.

Bak i 12-14 minutter, til de såvidt får noen brune flekker.

Avkjøl helt før du har i en lufttett kakeboks. Kokosmakroner kan oppbevares i romtemperatur.

Tips: Dypp gjerne bunnen i smeltet sjokolade og la det stivne i kjøleskap før servering.

veganske kokosmakroner oppskrift

 FLERE OPPSKRIFTER PÅ TIL VEGANSK JUL FINNER DU HER.

10 Comments

  1. Det står mel i ingredienslista, men ikke i framgangsmåten. Er det rett med mel?

    1. Mari Hult

      Ups, det har falt ut. Skal være i ja!

  2. Katten Mo-Sølvberg

    Flott oppskrift – ny julefavoritt her i garden! Eg lurer på om det går an å bruke soyafløyte (vispbar) i staden for silketofu?

    1. Mari Hult

      Så godt den slår an 🙂 Jeg har aldri prøvd med soyafløte, men tror egentlig ikke at det går. Silketofuen tåler varmebehandlingen bra, og hjelper med å få makronene til å henge sammen. Men si gjerne fra hvordan det går om du prøver!

  3. Hei!! vet du om det ev. vil fungere med gluten fritt mel ?
    Oppskrifta di er supergod, har blitt fast innslag i julen her pga gluten intoleranse tenkte jeg finne en oppskrift som samtidig fungerer med gluten fritt mel.
    Heidi !

    1. Mari Hult

      Jeg antar det vil gå fint, men ville passet på at det er noe som binder godt i den melblandingen. Enten at det er litt kikertmel i, eller litt maisstivelse eller potetmel. Ikke BARE det altså, men at det er i miksen 🙂

  4. Jeg hadde i melet sammen med det tørre. Det står ikke når det skal has i. Har smakt på røra, den smaker ihvertfall nydelig.

    1. Mari Hult

      Oioioi, takk for beskjed! Endret nå 🙂

  5. Dette var så fristende, at jeg tror jeg må bake denne førjulstida! Men da lurer jeg på om jeg kan bruke havremelk i stedet for soyamelk. Vi drikker ikke soyamelk (liker ikke smaken), og det er så dumt å åpne en når man skal bruke så lite! Kan jeg evt bruke soyafløte? De er jo i mindre kartong.

    1. Mari Hult

      Jeg tipper havremelk skal gå helt fint 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *