

Kokosmakroner
Kjempegode kokosmakroner helt uten egg.
Silketofu er en god venn i saftig julebakst, her er den brukt for å lage herlige kokosmakroner. Disse kan oppbevares i romtemperatur – bare de får stå i en lufttett boks.
Oppskriften er heftig inspirert av en i kokeboka Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar.
Ingredienser til to brett:
- 100 gram silketofu
- 0,75 desiliter rapsolje
- 2 spiseskjeer soyamelk
- 1,5 desiliter hvitt sukker
- Litt vaniljeestrakt
- 1,75 desiliter hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- Litt salt
- 5 desiliter kokosmasse
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha silketofu, rapsolje, soyamelk, sukker og vaniljeestrakt i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en helt jevn masse.
Ha over i en bolle og rør inn mel bakepulver, salt og kokos. Vend det hele sammen til du har en jevn røre.
Bruk en spiseskje til å løfte røren i små klatter over på stekebrettene. Pass på at du har noen centimeter mellom dem, de utvider seg noe under steking.
Bak i 12-14 minutter, til de såvidt får noen brune flekker.

Avkjøl helt før du har i en lufttett kakeboks. Kokosmakroner kan oppbevares i romtemperatur.
Tips: Dypp gjerne bunnen i smeltet sjokolade og la det stivne i kjøleskap før servering.

Det står mel i ingredienslista, men ikke i framgangsmåten. Er det rett med mel?
Ups, det har falt ut. Skal være i ja!
Flott oppskrift – ny julefavoritt her i garden! Eg lurer på om det går an å bruke soyafløyte (vispbar) i staden for silketofu?
Så godt den slår an 🙂 Jeg har aldri prøvd med soyafløte, men tror egentlig ikke at det går. Silketofuen tåler varmebehandlingen bra, og hjelper med å få makronene til å henge sammen. Men si gjerne fra hvordan det går om du prøver!
Hei!! vet du om det ev. vil fungere med gluten fritt mel ?
Oppskrifta di er supergod, har blitt fast innslag i julen her pga gluten intoleranse tenkte jeg finne en oppskrift som samtidig fungerer med gluten fritt mel.
Heidi !
Jeg antar det vil gå fint, men ville passet på at det er noe som binder godt i den melblandingen. Enten at det er litt kikertmel i, eller litt maisstivelse eller potetmel. Ikke BARE det altså, men at det er i miksen 🙂
Jeg hadde i melet sammen med det tørre. Det står ikke når det skal has i. Har smakt på røra, den smaker ihvertfall nydelig.
Oioioi, takk for beskjed! Endret nå 🙂
Dette var så fristende, at jeg tror jeg må bake denne førjulstida! Men da lurer jeg på om jeg kan bruke havremelk i stedet for soyamelk. Vi drikker ikke soyamelk (liker ikke smaken), og det er så dumt å åpne en når man skal bruke så lite! Kan jeg evt bruke soyafløte? De er jo i mindre kartong.
Jeg tipper havremelk skal gå helt fint 🙂