

Pepperkakeostekake
En litt finere julekake, som passer godt både som dessert og i fint selskap.
Ingredienser:
-
- 250 gram veganske pepperkaker
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1 teskje kanel
Ostelag:
-
- 2 pakker vegansk kremost
-
- 1 pakke silketofu (cirka 350 gram)
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 0,5 desiliter sukker
-
- 1 vaniljestang
-
- Saften fra en sitron
Topplag:
-
- 1 beger vegansk rømme
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 2 spiseskjeer pepperkakedeig (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Knus pepperkakene i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press blandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter.
Ostelag:
Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.
Fordel røren utover i formen, og bak i 35 ? 40 minutter.
Avkjøl kaken helt før du har på topplaget.
Topplag:
Rør sammen rømme og sukker til det blir glatt. Bland inn pepperkakedeigen. Smør utover toppen av kaken. La kaken stå kaldt fram til servering.
Advert
Advert
Hei!:) de siste gangene jeg har laget ostekake har jeg brukt feil tofu! Kun en gang har jeg klart å lage en super god ostekake, men husker ikke hvilken jeg brukte! 🙂 hvilket merke bruker du? Forstår meg ikke helt på tofu variantene! 🙂
Hei! Jeg bruker silketou, det er en veldig myk variant. Har de i godt assorterte dagligvarebutikker i hyllen med asiatiske produkter 🙂
Kan du si hvilken rømme og kremost du bruker? Evt. hvilken mengde? “Et beger” er litt vagt 🙂
jeg bruker vanligvis tofutti sin kremost naturell. Tidligere deres kremost også, nå har jeg byttet til Oatly sin fraiche. De er like store, så trenger ikke tenke på dette med mengden.
Hei!
Jeg lurer på om det går an å doble oppskriften? Kaka ble litt for lav da jeg laget den sist med de mengdene som står i oppskriften. Lurer også på om steketiden må endres på da?
Da må den stekes litt lengre ja, men det funker helt fint det og.