Krydderkakecupcakes

Oh la la så godt! 

Disse nydelige kakene er basert på min venninne Cathrine sin krydderkake, men jeg har toppet de med en nydelig kanelkrem.

Disse kakene er utrolig populære – både blant voksne og barn – og de smaker skikkelig jul.

Nellikspikeren er min hyllest til Skomaker Andersen, hvis appelsinkalender med nellik er et av mine beste barndomsminner.

Vel bekomme!

Ingredienser til 18 cupcakes: 

    • 7,5 desiliter hvetemel
    • 5 desiliter sukker
    • 2 teskjeer salt
    • 2 teskjeer natron
    • 4 teskjeer kanel
    • 1 teskje malt nellik
    • 1 teskje malt ingefær
    • 1,5 desiliter rapsolje
    • 2 spiseskjeer eplesidereddik
    • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
    • 5 desiliter vann

Glasur og pynt:

    • 100 gram vegansk kremost
    • 100 gram vegansk margarin
    • 6-7 desiliter melis
    • 2 teskjeer kanel
    • 18 nellikspikere

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to muffinsbrett med tilsammen 18 muffinsformer.

Rør sammen hvetemel, sukker, salt, natron, kanel, nellik og ingefær i en stor bolle. Visp sammen olje, eddik, vaniljeestrakt og vann i en litt mindre bolle. Hell det våte over i det kalde og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i muffinsformene. Stek ett og ett brett i cirka 20 minutter, bruk trepinnetesten for å sjekke om kakene er klare.

Glasur og pynting: 

Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kjør kremost, margarin, melis og 1 teskje kanel jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe eventuelt med mer melis. Ha over i en sprøytepose og fordel utover kakene.

Dryss kanel over kakene og topp de med en nellikspiker.

2 Comments

  1. Elisabeth Hermansen

    Elsker disse De er så fantastisk god at de blir laget igjen og igjen !

    1. Mari Hult

      Utrolig koselig å høre! Takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *