Veganske pepperkaker

Ingen jul uten!

Det er lett å lage pepperkakedeig selv, og da styrer du lett unna både animalske produkter og palmeolje.

Ingredienser til 60 kaker

  • 1 desiliter lys sirup
  • 2 desiliter sukker
  • 150 gram vegansk margarin
  • 1 desiliter soyafløte
  • 6 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje nellik
  • 0,5 teskje ingefær
  • 0,5 teskje pepper
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 teskje bakepulver

Framgangsmåte

Første dag:
Lag deigen: Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.

Andre dag:
Forvarm ovnen til 175 grader, og kle noen stekebrett med bakepapir.

Kna deigen og kjevle ut leiven om lag tre millimeter tykk. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen. Stikk ut figurer, og legg på stekeplate. Børst bort overflødig mel før steking.

Stek i 8 til 10 minutter. Kakene skal ha blitt mørkere, men ikke mørkebrune.

Avkjøl på rist. Ønsker du glasur på, er det bare å blande ut melis med litt vann, eventuelt tilsatt konditorfarge. Ha over på sprøyteposer og pynt i vei!

facebook-pepperkaker

Oppbevar i tett boks.

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

16 Comments

  1. Eva Nagelhus

    Gleder meg til å lage disse

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂

  2. kan man bruke oatly imat havrefløte? 😀

    1. Mari Hult

      Ja 😀

  3. Ekaterina

    Tusen takk for oppskriften! Lagde de i dag, ble veldig gode 🙂
    Var vanskelig å finne en riktig smør, men brukte rapskokos smøremyk (Berit Nordstrand) og denne fungerte veldig bra.

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Takk for kommentar 🙂

  4. Hvor stor er denne oppskriften? Ca hvor mange pepperkaker eller brett med kaker blir det? Gleder meg til å prøve den 🙂

    1. Mari Hult

      Helt ærlig så husker jeg ikke 🙁 Sorry!

    2. They made the recipe in this video https://www.youtube.com/watch?v=HosCAOMgG3M&index=4&list=WL

      They show how many it made too!

  5. Kristine

    Har du prøvd å bruke natron i stedet for bakepulver? Og fersk revet ingefær i stedet for malt? 🙂

    1. Mari Hult

      Nei! Høres veldig godt ut med fersk ingefær, men litt usikker hva natron gjør her. Har du prøvd? 🙂

      1. Kristine

        Jeg brukte malt ingefær til slutt, og for halv oppskrift brukte jeg 1/4 teskje natron i stedet for bakepulver, og det gikk helt fint. Hadde heller ikke pepper i. De ble kjempegode, smakte akkurat slik pepperkaker skal 😀

  6. Jeg har aldri laget dette fra bunn av før. Når alt er blandet. Skal røren være veldig flytende ? Ble litt engstelig.

    1. Mari Hult

      Nei, ta i mer mel i så fall 🙂

  7. Ingrid k

    Kan det gå greitt med Melk isteden for fløte ?

    1. Mari Hult

      Jepp 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *