Honeycomb

2NaHCO3 –Na2CO3 + CO2 + H2O. Rett og slett. 

Nydelig amerikansk julesnop!

Slapp av, det er ikke honning i denne oppskriften! Navnet har den nemlig fått fra fasongen sin, som minner veldig om de sekskantede cellene som bier oppbevarer honningen sin i.

Oppskriften kommer fra Hobbykokken, som – som vanlig – vet hva han gjør når det kommer til matkjemi.

Ingredienser: 

    • 200 g sukker
    • 50 gram lys sirup
    • 1 ts bakepulver

Framgangsmåte: 

Start med å gjøre klar et dobbelt ark med bakepapir rett ved siden av komfyren. Blandingen skal helles over her da den er klar, så det er viktig at det er plass.

Ha sukker og sirup i en høy gryte og kok opp på middels sterk varme.

Når sukkeret er oppløst (5-10 minutter) tar du gryta av platen og har i bakepulver. Rør det raskt inn mens blandingen ekspanderer.

Hell alt rett over på bakepapiret og la det kjøle seg ned, dette tar cirka en time.

Brekk eller skjær opp i biter etter ønsket størrelse, server som snop eller bruk som pynt på desserter.

3 Comments

  1. Henriette

    Hei! Har prøvd å lage dette i dag og syns at smaken ble veldig god, men det virker som om min har blitt mer kompakt og hard enn din. Har du noen idé om hva det kan komme av?

    1. Mari Hult

      Jeg tror kanskje det har med mengden bakepulver å gjøre. Jeg har ikke alltid fått den like bra selv, men da justerte jeg ned bakepulveret.

    2. Mari Hult

      Kjekt smaken ble bra da 🙂 Beklager jeg ikke kan være mer til hjelp på konsistensen.

Leave a Reply to Henriette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *