Grønnkålchips med sjokoladesmak

Lettvint, hjemmelaget kosemat. 

Grønnkålchips er en favoritt hos oss, både i salt og søt variant. Her er sistnevnte, herlig sjokoladesnacks som du kan spise med ganske god samvittighet.

Ingredienser til en stor skål chips: 

    • 1 kvast grønnkål
    • 0,5 desiliter kokosolje (smelt den om den ikke er flytende)
    • 2 spiseskjeer agavesirup eller annen søtning
    • 2 spiseskjeer kakaopulver

Framgangsmåte: 
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.

Rør sammen kokosolje, agavesitup og kakaopulver. Smak på marinaden og juster eventuelt med mer agave eller kakao.. Bland marinaden inn i bladene i bollen, bruk hendene for å få det skikkelig fordelt.

Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.

Server varme, lunkne eller kalde.

Tips: Grønnkålchips kan også dehydreres. Dette tar 6-7 timer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *