

Grønnkålchips med sjokoladesmak
Lettvint, hjemmelaget kosemat.
Grønnkålchips er en favoritt hos oss, både i salt og søt variant. Her er sistnevnte, herlig sjokoladesnacks som du kan spise med ganske god samvittighet.
Ingredienser til en stor skål chips:
-
- 1 kvast grønnkål
-
- 0,5 desiliter kokosolje (smelt den om den ikke er flytende)
-
- 2 spiseskjeer agavesirup eller annen søtning
-
- 2 spiseskjeer kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.
Rør sammen kokosolje, agavesitup og kakaopulver. Smak på marinaden og juster eventuelt med mer agave eller kakao.. Bland marinaden inn i bladene i bollen, bruk hendene for å få det skikkelig fordelt.
Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.
Server varme, lunkne eller kalde.
Tips: Grønnkålchips kan også dehydreres. Dette tar 6-7 timer.
